Odamız ve Selanik Tabip Odası, Kardeş Tabip Odaları Oldular

21.03.2016

 

Daha önce Oda Başkanımız ile Selanik Tabip Odası Başkanının yaptığı görüşmelerde, her iki ülke hekimlerinin yaşadığı sorunların ortak olduğu saptanmıştı.

Her iki odanın işbirliği yapmasının bu sorunların çözümüne ulusal ve uluslar arası planda katkı sağlayacağı konusunda görüş birliğine varıldığından her iki odanın kardeş oda olması, ortak çalışmalar ve projeler yapması kararlaştırıldı.
 
Odamızın, 14 Mart Tıp Haftasındaki kutlamalara katılma ve bu esnada işbirliği deklarasyonun kamuoyuna açıklanması önerisini kabul eden Selanik’li meslektaşlarımız 6 kişilik Oda yönetici heyeti, eş ve çocuklarıyla birlikte İzmir’e geldiler.
 
19 Mart 2016 Cumartesi günü Hilton Otelinde, her iki Oda’nın yöneticileri ve meslektaşlarımızın katılımıyla yapılan basın toplantısında, İzmir ve Selanik Tabip Odalarının kardeş tabip odaları olduğu açıklaması yapıldı. Deklarasyon belgeleri karşılıklı olarak imzalandı .
 
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr.Suat Kaptaner ve Selanik Tabip Odası Başkanı Dr.Athanasios Exadactylos, yaptıkları açıklamalarla, odaların işbirliğinin  her iki ülkede hekimlerin sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını belirttiler.
Ayrıca bu işbirliğinin, her iki ülkenin ekonomik ve sosyal alanlarda işbirliği geliştirmesine yarar sağlayacağını, böylece Ege Denizi’nin bir barış denizi haline gelmesi arzularımıza da cevap verdiğini açıkladılar.
 
Bu arada Selanik Tabip Odası Başkanı, son günlerde ülkemizin uğradığı terörist saldırılarda kaybettiğimiz insanlarımızın acısını paylaştıklarını belirtti.
 
Not: Basın toplantısında tercümanlık yaparak büyük katkı sağlayan meslektaşımız Dr. Salih Sadık’a çok teşekkür ediyoruz.
 
İzmir Tabip Odası
 
 
 
 
 
Bu haber 1777 kez okunmuştur.