Başkent Üniversitesi Hastanesi Hekimlerinin Durumu

29.02.2016

 

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Başkent Üniversitesi’ne bağlı İzmir’deki sağlık kuruluşlarının faaliyetlerinin askıya alınması süreci ile karşı karşıyayız. Başkent Üniversitesi tarafından hukuksal süreç devam ettirilmektedir.
 
Başkent Üniversitesi Hastanesi, İzmir’de meslektaşlarımız, sağlık çalışanları ve diğer çalışanlar için önemli bir istihdam olanağı sağlamaktadır. Bir sağlık kuruluşunun hukuksal dayanakları tartışmalı gerekçelerle faaliyetinin askıya alınması kabul edilebilir bir durum değildir.
 
Sağlık kuruluşunun hukuki durumunun yanı sıra İzmir Tabip Odası olarak bizleri kaygılandıran diğer önemli bir husus ise meslektaşlarımızın özlük hakları ve mesleki geleceğidir.
 
Odamız Genel Sekreteri Dr. Mete Güzelant, Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Namık Çevik ile bugün bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede, hastanenin hukuki durumu ve yapılabilecekler konusu paylaşılmıştır. İzmir Tabip Odası olarak meslektaşlarımız için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuz bilgisi paylaşılmıştır.
 
Görüşmede ayrıca meslektaşlarımızın durumu da paylaşılmıştır.  Prof. Dr. Namık Çevik görüşmede, hukuksal durum belirginleşinceye kadar hekimlerin ve diğer çalışanların ücretlerinin ödenmeye devam edeceğini, çalışanların mağdur edilmeyeceğini, bütün çalışanlarla iş ilişkilerinin devam edeceğini ifade etmiştir.
 
Odamız, her türlü mesleki ve hukuki destek için meslektaşlarımızın yanındadır. Meslektaşlarımızın  yaşayabilecekleri olası sorunlarda Odamıza başvurmasını dileriz.
 
Gelişmeler hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilmeye devam edecektir.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1814 kez okunmuştur.