Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışan Hekimler Asgari Ücret Tarifesi

19.02.2016

 

İzmir Tabip Odası Özel Sağlık Kuruluşları Hekimleri Komisyonu, 18 Şubat 2016 tarihinde Oda’mızda toplandı. Toplantıya Oda Genel Sekreterimiz Dr. Mete Güzelant ve Odamız Hukuk Bürosundan Av. Mithat Kara da katıldı.

Toplantıda, özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin çalışma koşullarına, sözleşme ilişkilerine, ücret uyuşmazlıklarına ilişkin birçok konu tartışıldı.
 
Toplantıda, bir süredir Komisyon gündeminde bulunan özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin ücretlerine ilişkin asgari ücret tarifesi hazırlanması konusu ele alındı. Bilindiği üzere, özel sağlık kuruluşlarının bir kısmı, hekim ücretlerini düşük göstermekte, hekim ile sağlık kuruluşu arasında ücret uyuşmazlığı söz konusu olduğunda hekimin haklarına ulaşmasında zorluklar yaşanmaktadır.
 
Odamıza da yansıyan birçok uyuşmazlıkta, İş Mahkemeleri, SGK ve Vergi Daireleri, tıp merkezinde veya özel hastanede çalışan bir hekimin alabileceği asgari ücreti, Oda’mızdan sormakta ve Odamızın bildirdiği ücreti genellikle uyuşmazlığın çözümünde esas almaktadır.
 
Bu nedenle, Komisyonumuz, İzmir’de çalışan hekimler için asgari ücreti tarifesi hazırlığına başlatmıştır. Asgari ücretin belirlenmesinde, hekimlerin beklentileri, İzmir’in sosyo-ekonomik koşulları, özel sağlık kuruluşlarının sayısı ve mali yapısı, SUT fiyatları vb. birçok kriter temel alınarak, objektif bir asgari ücret tarifesi hazırlanması amaçlanmaktadır.
 
Belirlenecek tarife, hekimlerin alabileceği ücrette asgari sınırı oluşturacak olup hekim ile özel sağlık kuruluşunun, bu sınırın üzerinde bir ücret belirlemesi her zaman mümkün olacaktır.
 
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ
 
Sizlerden beklentimiz, Yönetim Kurulumuz ve Komisyonumuz tarafından yapılacak çalışmalara esas olmak üzere, bu konuya ilişkin görüş ve önerilerinizi Oda’mıza iletmeniz.
 
İlgili uzmanlık dalınızı esas alarak, bir hekimin alması gereken aylık asgari ücretin ne olması gerektiği konusundaki objektif değerlendirmelerinizi, 26 Şubat 2016 tarihine kadar Odamıza (hukukburosu@izmirtabip.org.tr veya nazli@izmirtabip.org.tr ) iletmenizi dileriz.
 
Ayrıca, 2 Mart 2016 Çarşamba, saat 18.30’da, özel sağlık kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları, sözleşmeleri, tazminatları konusunda Av. Mithat Kara’nın paylaşacağı bir eğitim semineri yapılacaktır. Seminer programında, Komisyonumuz, önerileriniz doğrultusunda hazırlanacak ASGARİ ÜCRET TARİFESİ TASLAĞINI meslektaşlarımızla paylaşacaktır.
 
Öneri ve katkılarınızı bekliyoruz.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Özel Sağlık Kuruluşları Hekimleri Komisyonu
 
Bu haber 2069 kez okunmuştur.