Meslek Hastalıkları Tanı Sürecinde İşyeri Hekimliği Çalıştayı Yapıldı

15.02.2016

 

 

İzmir Tabip Odası, DEÜTF İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı, DEÜ İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ve DESEM işbirliği ile düzenlenen Meslek Hastalıkları Tanı Sürecinde İşyeri Hekimliği Çalıştayı, 13 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner, İş Ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Çımrın ve Komisyon Başkanımız Dr. Hakan Toksöz’ın açılış konuşmalarının ardından bilimsel programa geçildi.
 
Gün boyunca, meslek hastalıkları tanı sürecinde işyeri hekimliğinin rolü, etik, hukuki ve mesleki yönleriyle ayrıntılı olarak ele alındı. Çalıştay, bilimsel içeriği ve uygulamadaki sorunlara yaklaşımları ile katılımcıların takdirle karşıladığı verimli bir tartışma ortamı yarattı.
 
Çalıştayda, meslek hastalıklarının tanı sürecinde yaşanan güçlükler, meslek hastalığı tanısı konulması için gerekli bilimsel kriterler, meslek hastalığı şüphesi veya tanısı üzerine işyeri hekiminin yapması gereken işlemler, ülke çapında meslek hastalıkları tanısı koyabilen hastanelerin sayısal ve niteliksel eksiklikleri tartışıldı. Meslek hastalıkları tanı süreci, işyeri hekimleri ve DEÜTF Meslek Hastalıkları polikliniğine gelen olgularla tartışıldı.
 
Çalıştaya, gerek İzmir’den gerekse şehir dışından meslektaşlarımızın ilgisi bizler açısından mutluluk kaynağı olmuştur.  
 
Çalıştay sonuç bildirgesi hazırlanmakta olup kısa süre içinde meslektaşlarımızla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.
 
Çalıştayın görüntü kaydı yapılmış olup kayıtlar DVD olarak kısa süre içinde meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
Resimler için tıklayınız...
Bu haber 1731 kez okunmuştur.