Karşıyaka Devlet Hastanesi Anestezi ve Kardiyoloji Ekiplerine Teşekkür Plaketi

15.01.2016

 

 

Geçtiğimiz günlerde, Karşıyaka Devlet Hastanesi ameliyathanesinde, ameliyatlar sırasında bir anestezi teknisyeni kalp krizi geçirmiştir. Kalp krizi geçiren teknisyene, ameliyathane bulunan anestezi ekibi müdahale etmiş, müdahaleye kardiyoloji ekibi de katılmış, teknisyen, yaklaşık 90 dakika süren müdahaleler sonucu yaşama döndürülmüştür.

Meslektaşlarımızın ve ekibin olağanüstü çabası, çok sayıda basın veya yayın organında yer almıştır.
Biz hekimler, aslında, her gün binlerce hastamızı muayene ve ameliyat ediyor, onların  sağlıklarına  kavuşması ve yaşama döndürülmesi için olağanüstü bir çaba gösteriyoruz. Biz hekimler  bu özverili çaba için hiç bir karşılık ve ödül beklemiyoruz. Bunu işimizin bir gereği olarak kabul ediyoruz.
 
Övgüyü Sağlık Bakanlığı'na  ve hastalarımıza bırakmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı ise bırakın övgüyü , hekimleri daha çok ve daha da düşük ücretlerle nasıl çalıştırabilirim kaygı ve çabası içindedir.
 
Ne yazık ki, hekimlik faaliyeti iyi ve olumlu yönleri ile değil de hekimlik camiasını çok olumsuz olarak etkileyen yönleriyle öne çıkarılmaktadır. Ölümlere varan şiddet, hakaret vb. günlük çalışmamızın bir parçasıdır.Bu toz duman içinde olumlu değer ve çabalar unutulup gitmektedir.
 
İşte tam da bu nedenle, kamuoyunda olağanüstü özverili çabalarımızı görünür kılmak amacıyla, Yönetim Kurulu'muz Karşıyaka Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon  ve Kardiyoloji ekiplerine  birer  teşekkür plaketi verilmesini kararlaştırılmıştır.
 
13 Ocak 2016 tarihinde, Karşıyaka Devlet Hastanesinde yapılan plaket törenine Oda'mız adına Dr. Suat Kaptaner ve Dr. Mete Güzelant katılmıştır. Dr. Suat Kaptaner yaptığı konuşma ile duygu ve düşüncelerimizi  dile getirmiştir. Dr. Semih Koşanoğlu ve Dr. Nurullah Çetin ise olay sürecini basın ve katılanlarla paylaşmıştır.
 
Tören, Dr. Semih Koşanoğlu, Dr. Ayşegül Özöner, Dr. Hakan Aygün, Dr. Nilüfer Aksu, Dr. Ayşe Taşdemir, Dr. Gamze Kızıldağ  ile Dr. Nurullah Çetin ve ekiplerine, "Sağlık alanında gösterdikleri çaba ve emeklerine"  teşekkürü ifade eden plaketlerin verilmesi ile son bulmuştur.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 2565 kez okunmuştur.