CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır Tabip Odamızın Taleplerini TBMM Gündemine Taşıdı

15.01.2016
 
İzmir Tabip Odası olarak uzun zamandan beri meslektaşlarımızın ekonomik ,özlük hakları ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için çaba sarf ediyoruz.
 
Özellikle İzmir milletvekillerini de bu konuda bilgilendirerek taleplerimizin TBMM gündeminde tartışılmasını sağlamaya çalışıyoruz.
 
Daha önce İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı yaptığı dönemde de odamızla her zaman dayanışma içinde olan  CHP İzmir milletvekili Sayın Kamil Okyay Sındır İzmir'in en öncelikli sağlık sorunlarını  TBMM'de gündeme getireceğini belirterek Odamızın katkısını rica etti.
 
Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner kendisine, şu anda, hekimler açısından en önemli sorunların başında, hekimlerin maaş ve performans ödemelerine ilişkin adaletsizliklerin,giderek azalmalarının ve emekli hekim maaşlarının tahammül edilebilir bir seviyenin altına düştüğünü ve Çiğli Hastanesi'nin son durumu iletti. 
 
CHP İzmir milletvekili Sayın Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır bu taleplerimizi TBMM'de yaptığı güzel konuşma ile gündeme getirdi.
 
Kendisine bütün meslektaşlarımız adına İzmir Tabip Odası'nın teşekkürlerini iletiyoruz.  
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
14 Ocak 2016
Eğitim araştırma hastanesi mi tıp merkezi mi?
 
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, açılışı 7 Haziran seçimleri öncesi gerçekleştirilen Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ve sağlık çalışanlarının sorunlarını Meclis Genel Kurul görüşmeleri sırasında gündeme getirdi.
 
7 Haziran seçimlerinden hemen önce açılışı yapılan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik hizmeti ötesine geçemediğini belirten Sındır, "Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi sekiz aydır 8-10 poliklinik odada kalmıştır. Adı eğitim ve araştırma hastanesi olan bu yer sadece poliklinik hizmeti verilen bir tıp merkezi konumundadır. Ayrıca bu hastanenin başka bir eğitim ve araştırma hastanesine bağlı çalıştırılacağı da açıklanmıştır. Çok merak ediyorum; planı projesi ve açılışı eğitim ve araştırma hastanesi olarak yapılan ve daha sonra bir başka eğitim ve araştırma hastanesine bağlı olarak çalışan başka bir örnek var mıdır" dedi.
"HEMŞİRELERİMİZ GEREKEN DEĞERİ VE ÖNEMİ GÖREMİYOR"
TBMM Genel Kurulunda, 60 sıra sayılı Torba Kanun Tasarısı görüşmelerinin soru cevap bölümünde söz alan Sındır, sağlık çalışanlarının sorunlarını da Hükümet temsilcisi Bakan’a sordu. Özellikle hemşirelerin, ağır iş yükü altında çalışmalarına karşın hak ettiklerini alamadıklarını, gereken değeri ve önemi göremediklerini ifade eden CHP’li Sındır şöyle dedi: 
"Hemşirelerimizin özlük hakları iyileştirilecek mi, ek göstergeleri yükseltilecek mi? Ek ödemeleri ve döner sermaye ödemleri maaşlara yansıtılacak mı ve emekli maaşları artırılacak mı? Yüksekokul mezunu hemşirelerinin ek göstergeleri 3600’e yükseltilecek mi? Yine hemşirelerin senelik izinlerinde ve raporlarında yapılan döner sermaye kesintileri son bulacak mı?"
 
 
"UTANÇ VERİCİ BİR DURUM"
Konuşmasında hasta hekim ilişkisine de değinen Milletvekili Sındır, "Hekimlerin bir hastaya insanca ve bilim gereğince ayırmaları gereken sürenin kaç dakika olduğunu düşünüyorsunuz" diye sordu. Sındır ayrıca emekli hekimlerin aldıkları maaşları da gündeme getirerek, "Bugün 30 yıl çalışan emekli bir hekimin maaşı 2 bin 200 liradır. Utanç verici bu durumun düzeltilmesi konusunda Hükümetinizin herhangi bir çalışması var mı" dedi.
 
Bu haber 1697 kez okunmuştur.