İkinci Sevr Dayatmasına Karşı Tüm Ulusumuzu Uyanık Olmaya Ve Mücadele Etmeye Çağırıyoruz !

31.12.2015

 

100 yıl sonra yeni bir Sevr dayatması ile karşı karşıyayız.

 
ABD’ni başını çektiği emperyalistler 100 yıl önceki büyük zaferimizin ve büyük yenilgilerinin intikamını almak istiyorlar. Önümüzde yine “ Özgür (!) Kürdistan” projesi konuldu. Büyük Ortadoğu Projesi adı altında açıkça haritalar çizildi, devletlerin sınırlarının yeniden çizileceği açıkça söylendi. Çizilmekle ve söylenmekle kalmadı, gözlerimizin önünde işin uygulaması yapılmakta. 
 
İşte Irak, işte Suriye ve işte Türkiye’miz…
 
K.Irak’ta ABD  silahları ve ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin katkıları ile bir kukla “Kürt” devletçiği kuruldu.
 
Suriye’de yobaz IŞİD saldırılarının yarattığı kargaşa ortamında PYD’nin kantonlar kurarak Doğu Akdeniz’e açılan bir “Kürt” devleti kurma faaliyeti elle tutulur bir aşamaya ulaştı.
 
Türkiye’mizde PKK ve “yasal”uzantıları yıllardır sürdürdükleri ayrılıkçı eylemlerini üst bir aşamaya taşıdılar.
 
DTK’nin aldığı 14 maddelik kararlar ve HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ ın açıklamaları bu durumun açık ifadesi olarak ülkemizin önüne konuldu.
 
Bizler, “Demokratik özerklik”, “özyönetim” ya da “bağımsız (!) Kürdistan” açıklamalarını ülkemiz ve ulusumuzu bölme ve parçalamaya yönelik bir tehdit olarak görüyoruz.
Yine bunun emperyalizmin kontrolü ve desteğinde bir Yugosyalaştırma faaliyeti olduğunu saptıyoruz.
 
Bu çabanın,Cumhuriyetimizin ve ulusumuzun eşit ve onurlu bir üyesi olması gereken Kürt yurttaşlarımızı 2. Sınıf vatandaş seviyesine indirgediğini; Türkü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e düşman etmeye çalıştığını ve etnik temizlik yolunu açtığını endişe ile izliyoruz.
 
Bizler hendek, mayın, bomba, kalaşnikofla ve roketatarlarla askerimiz eve polisimize saldıranların ve masum insanların ölümüne neden olanların İsrail ve ABD’ nin  2.İsrail projesinin figüranları olma utancını taşıdıklarını düşünüyoruz.
 
AKP hükümetleri tarafından sürdürülen “açılım” sürecinin, başkanlık taleplerinin, Anayasa’yı değiştirme ve Atatürksüz bir ortaçağ devleti yaratma çabalarının ve komşularla düşmanlık politikalarının ülkemizi zayıf düşürdüğünü, iç kargaşalık etkenlerini güçlendirdiğini ve  “hasta adam” haline getirdiğini görüyor ve çok ağır sorumluluk altında olduklarını saptıyoruz.
 
Vatanımızın ve ulusumuzun birliği ve bütünlüğünü her türlü değerin üstünde tutan Meslek Örgütleri olarak bizler ;
 
Ayrılıkçı faaliyetlerle yeni bir Sevr’ in basit aletleri haline gelenleri, kardeş kanı akmaması için, bu tutumlarından vazgeçmeye, ABD’nin vurucu gücü olmamaya, kardeşlerine karşı yönelttikleri silahları yere atmaya çağırıyoruz.
 
Yine bizler;
Vatan ve ulusumuzu böldürtmeyeceğimizi, ülkemizi yeni bir Yugoslavya haline getirtmeyeceğimizi, bölgemizde yeni ve büyük bir tehlike olacak sahte “Kürdistan”ya da daha doğru bir tanımlama ile ikinci bir İsrail’e izin vermeyeceğimizi, yobaz ve gerici örgütleri destekleyerek komşularımızın içişlerine yönelik kaba müdahalelere karşı koyacağımızı, üniter, laik , ilerici Atatürk Cumhuriyetinden vazgeçmeyeceğimizi  ve bu  uğurda sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz.
 
İZMİR TABİP ODASI
İZMİR BAROSU
İZMİR ECZACI ODASI
İZMİR DİŞHEKİMLERİ ODASI
İZMİR VETERİNER HEKİMLERİ ODASI
Bu haber 2203 kez okunmuştur.