Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde Döner Sermaye Kesintileri ve Performans Sistemine İlişkin Toplantı Yapıldı

17.12.2015
 
 
Hekimlerin döner sermaye ek ödemelerinde son aylarda yapılan kesintilerle ilgili sorunlar devam etmektedir.
 
Geçtiğimiz aylarda, başta Tepecik EAH olmak üzere Alsancak DH ve birçok hastanede döner sermaye kesintileri yapılmış, çok sayıda meslektaşımız, sabit ödeme dışında ek ödeme alamamıştır.
 
Kesintilere karşı, Genel Sekreterlik ve Hastane Yönetimi nezdinde birçok girişim yapılmış, hastane toplantıları yapılmış ve meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda Tepecik EAH’de bir günlük uyarı grevi gerçekleştirilmiştir. Alsancak Devlet Hastanesi’nde meslektaşlarımız, 02.12.2015 tarihinden bu yana hastalarına en az 10 dakika süre ayırma etkinliği gerçekleştirerek döner sermaye kesintilerine tepkilerini göstermekte ve emeklerinin karşılıklarını talep etmektedir.
 
Benzer nitelikte kesintiler, Kemalpaşa Devlet Hastanesinde de yapılmıştır. Meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda, 16.12.2015 tarihinde, Kemalpaşa DH’de bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya, Oda’mız Genel Sekreteri Dr. Mete Güzelant ve Odamız Hukuk Bürosundan Av. Mithat Kara katılmıştır.
 
Toplantıda, Genel Sekreterlik ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verilmiş, Tepecik EAH ve Alsancak DH’de gerçekleştirilen eylemlerle ilgili deneyimler paylaşılmıştır. Meslektaşlarımız, performans sistemi ve güvencesiz ek ödemelerle ilgili eleştirilerini dile getirmişlerdir. Sabit ödeme dışında ek ödeme alınmadığını, ağır koşullarda çalışılmasına karşın emeklerinin karşılıklarının alınmadığını, sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulması ve hekimlerin özlük hakları konusunda kalıcı çözümler getirilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini beyan etmişlerdir.
 
Esas sorunun maaşların bir hekime yakışır ve emeğine uygun bir düzeyde olması ve emekliliğe de yansıması gerektiği gerçeğine vurgu yapılmıştır. Bunu elde edebilmek için Alsancak DH’nde yürütülen mücadelenin tüm İzmir ve ülke çapında örnek olması ve gerek İzmir Tabip Odası ve gerekse TTB’nin bu etkinlik üzerinde önemle durması gerektiği belirtilmiştir.
 
Taleplerimizin gerçekleşmesinin ancak Sağlık Bakanlığı ve hükümet düzeyinde çözülebileceği, bunun için iktidar partisi AKP ve Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlere yanıt alınamadığı bilgisi paylaşılmıştır. Çözüm için hekimler ve Tabip Odalarının ortak bir mücadeleyi örgütlemesinin önemi vurgulanmıştır.
 
Önümüzdeki dönemde de toplantıların devam ettirilmesi ve daha çok bilgi paylaşımı yapılması konusunda fikir birliğine varılmıştır.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 3090 kez okunmuştur.