Döner Sermaye Kesintilerine Dur Diyoruz. Tepecik EAH Pazartesi Hizmet Veremiyoruz !

26.11.2015

 

 Döner Sermaye Kesintilerine Dur Diyoruz.

Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz.
 
Pazartesi Tepecik EAH’de Hizmet Veremiyoruz.
 
İzmir’de birçok hastanede, geçtiğimiz aylarda sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinde büyük kesintiler yapılmıştır. Kesintilerin önümüzdeki aylarda da devam edeceği ifade edilmektedir.
 
Sağlık çalışanların ücretlerinin önemli bir kalemini oluşturan ek ödemelerin gerekçeler her ne olursa olsun kesintiye uğratılması hekimleri ve sağlık çalışanlarını mağdur etmiştir. Kaldı ki kesintilerin gerekçelerine ilişkin hekimleri ve sağlık çalışanlarını ikna edici gerekçeler de sunulamamaktadır.
 
24 Kasım Salı ve 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Tepecik EAH'de toplanan hekimler döner sermaye kesintilerinin giderek artması nedeniyle aldıkları ücretin her ay azaldığını belirttiler.
 
Emeklerinin karşılığının ödenmesini istemenin en doğal hakları olduğunu belirten hekimler bu sorunun çözülmesi için hiç bir adım atılmadığı gibi her ay aldıkları ücretin azalmakta olduğunu tartıştılar.
 
Güvenceli ücret istediklerini belirten hekimler acil olarak sabit ödemelerinin iki katına çıkarılmasını istiyorlar.
 
Yetkilileri uyarmak için 30 Kasım 2015 Pazartesi günü, Tepecik EAH'de acil hastalar dışında hizmet veremeyeceklerini kararlaştıran hekimler, bütün sağlık çalışanları ile birlikte döner sermaye kesintilerinin durdurulmasını, acilen sabit ödemelerinin iki katına çıkarılmasını istiyorlar ve diğer sağlık kurumlarında çalışan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bu haklı, demokratik mücadeleye katılmalarını istiyorlar.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
Tepecik EAH MHRS Dilekçesi için tıklayınız...
Bu haber 1663 kez okunmuştur.