Sesimize Kulak Verin, İşler Tersine Gidiyor

27.10.2015

 

Döner sermaye uygulamalarında yıllardır devam eden güvencesiz ve hakkaniyetsiz uygulamalar gün geçtikçe artıyor. Hastane borcu, Sayıştay denetimi vs. gerekçelerle çalışanların ek ödemeleri kesintiye uğruyor veya hiç ödenmiyor.
 
Sağlık çalışanlarının iş yükü artmasına rağmen elde ettikleri ek ödemeler her geçen gün azalıyor. 
 
27 Ekim 2015 tarihinde, İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan ortak basın açıklaması ile bu alanda yaşanan sorunlar kamuoyuyla paylaşıldı.
 
İzmir Tabip Odası, Türk Sağlık Sen İzmir Şubesi, SES İzmir Şubesi ve Genel Sağlık İş İzmir Şubesi tarafından gerçekleştiren açıklamada, yaşanan sorunlara dikkat çekildi ve ek ödeme sisteminin yeniden ele alınması gerektiği vurgulandı.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
 
 
 
 
Sayı: 15-33                                                                                                 İzmir, 27.10.2015
                       
SESİMİZE KULAK VERİN!
İŞ YÜKÜMÜZ ARTIYOR! ALDIĞIMIZ ÜCRETLER AZALIYOR!
İŞYERLERİMİZDE HUZUR KALMIYOR!
 
Hastanelerimizde çalışma ortamı her gün daha kötü koşullara sürüklenmektedir. İş yükümüz her geçen gün daha da artmaktadır.
 
Ancak aldığımız ücret, tersine, her ay giderek azalmaktadır. Bir sonraki ay ne kadar ücret alacağımız belli değildir. Ücretlerimizin her ay daha da azalması için çeşitli nedenler gündeme gelmektedir.
Bir ay hastane borçları neden gösterilirken, bir sonraki ay Sayıştay denetleme raporu gerekçe gösterilmektedir.
Hekimler açısından durum böyle iken diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımız ise bir çok ay hiç performans ödemesi alamamaktadır.
Taşeron şirket çalışanlarının durumu ise daha da kötüdür. Çok düşük ücrete çalıştıkları yetmiyormuş gibi sosyal hakları da çok olumsuzdur. İş güvenceleri de yoktur.
Sağlık hizmeti ekip olarak verilmek durumundadır. Ancak ücretlendirmedeki adaletsizlik bu ekibin çalışma huzurunu giderek daha fazla bozmaktadır.
Sağlık kurumlarında çalışma barışı ve huzur kalmamıştır. Biz hekimler açısından aldığımız ücretlerin her ay giderek düşüyor olması nedeniyle sürekli geleceğimizi düşünüyoruz. Hızla hizmet veremez duruma sürükleniyoruz.
Emeklilik dönemimizde bizleri çok daha kötü koşullar bekliyor. Bizler ücretlerimizin güvenceli hale getirilmesini istiyoruz.
Bu sağlanana kadar acilen sabit ödemelerimizin iki katına çıkarılmasını talep ediyoruz.
Yetkilileri ve kamuoyunu uyarmak istiyoruz. Sağlık hizmeti veremez hale geliyoruz.
Her ay bir öncekinden daha düşük ücret almayı kabul etmeyeceğiz.
Ücretlerimizin emeğimizin karşılığına uygun ve güvenceli olmasını istiyoruz.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 

 
 
 
 
 
Bu haber 1868 kez okunmuştur.