Önemli ! Çiğli Hastanesine Görevlendirmeler Hakkında...

18.10.2015
 
 
 
15.10.2015 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında duyurduğumuz üzere, yetkililerce, Çiğli’de inşaatı devam etmekte olan hastanenin açılışının yapılacağı ifade edilmektedir.
 
Meslektaşlarımızın, hastane açılışı için birkaç gün süre ile görevlendirilmeye çalışıldığı ancak görevlendirme için yazılı bir talimat verilmediği Oda’mıza bildirilmektedir. Meslektaşlarımız, sözlü talimata göre işlem yapmak zorunda olup olmadıklarını Oda’mıza sormaktadırlar.
 
İdare hukukunda ve idare sisteminde yazılılık kuralı geçerlidir. Amirlerin emri altındaki memurlara yazılı emir ve görevlendirme yapması Anayasa ve Devlet Memurları Kanunu’nun gereğidir. Yazılı emrin amacı, memurun yapacağı görevin sınırlarını ve içeriğini belirmektir. Ayrıca, memurun görev yaptığı birimden başka bir yerde göreve başlayabilmesi için önceki görev yerinden ilişiğinin kesilmesi yeni görev yerinde başlangıcının yapılması gerekmektedir.
 
Devlet Memurları Kanunu’nun 11.maddesi gereği, memur, amirin verdiği görevi mevzuata aykırı görürse, emri yerine getirmeme hakkına sahiptir. Amir emrinde ısrar eder ve yazılı olarak emrini yinelerse memur bu emri yerine getirmek zorundadır.
 
Çiğli Hastanesine yapılmak istenen görevlendirmelerin sözlü olarak yapılmasının hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle, sözlü olarak yapılan görevlendirmelere göre hareket edilmemesi, görevlendirmelerin yazılı yapılması halinde görevlendirme yazısına göre işlem yapılması  gerekmektedir.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
Bu haber 1591 kez okunmuştur.