TOPLANTI : Özel Sağlık Kuruluşu Çalışma Statülerinde Karmaşa

28.07.2015

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimler, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre, hizmet akdi ile görev yapmaktadır. Özel sağlık kuruluşu ile hekimler arasında işçi-işveren ilişkisi bulunmaktadır.  Bu ilişkinin gereği olarak, hekimlerin ücretleri bordro karşılığında işveren tarafından ödenmekte, sigorta primi, vergi vb. yükümlülükler işveren tarafından yerine getirilmektedir.
 
23.04.2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 6645 sayılı Torba Kanun ile, özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin çalışma statülerine ve ücretlerinin ödenme biçimine ilişkin bir takım önemli değişiklikler yapmıştır. Bu düzenlemeye istinaden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 03.07.2015 tarihinde bir genelge yayınlanmıştır.
 
Çalışma ilişkisi ve özlük hakları açısından olumsuz düzenlemeler içeren bu düzenleme hakkında, TTB tarafından bir bilgi notu hazırlanmıştır.  Bilgi notu için tıklayınız.
 
Meslektaşlarımızca Oda’mıza bu konuda birçok soru yöneltilmektedir. Bu çerçevede, meslektaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla bir toplantı planlanmıştır.
 
Toplantı, 5 Ağustos 2015 tarihinde, saat 18.00’de, Oda’mız toplantı salonunda yapılacaktır.
 
Katılımınızı dileriz.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1721 kez okunmuştur.