Sağlıkta yine şiddet : Atatürk Eğitim Hastanesinde bir Hekime Saldırı !

22.07.2015

 

21.07.2015 Salı günü İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi’nde Uz.Dr. Nezihi Şemin hasta ve hasta yakınının fiili ve sözlü saldırısına uğradı.

Meslektaşımız poliklinikte hasta bakmakta iken randevu saati gelen hastayı içeri almış ve muayenesine başlamışken içeri giren başka bir hasta ve yakını “sırasız hasta alındığı” iddiası ile ellerindeki telefonu meslektaşımızın kafasına fırlatarak saldırıda bulunmuşlardır.
 
Hastanelerde, öncelikli hastalar (65 yaş, engelliler vb.), acil hastalar, randevu sistemi gibi karmaşık bir sıra sistemi bulunmaktadır. Bu sistem hastalarca anlaşılamamakta ve yaşanan  karışıklığın sorumlusu hekim olarak görülmekte ve öfke hekime yönelmektedir. Yaşanan bu son şiddet  olayı bu nedenle olmuştur ve ne yazık ki,sağlıkta hergün yaşanan ve bir ayda 1000 leri bulan şiddetin sıradan olaylarından birisidir.
 
Şiddetin kaynağı yıllardır belirttiğimiz gibi AKP hükümetlerinin sağlıkçıları hedef gösteren tutumudur.
 
Sağlıkçılar en basit hakaretten ölüme kadar varan bir şiddet sarmalı ile karşı karşıyadır. Bunun son örneği Samsun’da katledilen Dr. Kamil Furtun arkadaşımızdır.
 
Kadına şiddetten, trafikte şiddete ve en son olarak Suruç katliamına uzanan şiddet  bütün toplumumuzu derinden etkilemektedir.
 
Bu şiddet olayını kınıyor ve sağlıkta şiddetin sona ermesi için yıllardır yaptığımız sorumluluk çağrısını hükümete tekrar hatırlatıyoruz.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
Saldırı Sonrasında Meslektaşımızın Poliklinik Odasının Görünümü
 
 
Bu haber 2615 kez okunmuştur.