Suruç’da yaşanan insanlık dışı katliamı lanetliyoruz !

21.07.2015

 

20 Temmuz 2015 pazartesi günü Suruç ilçemizde 32 yurttaşımızın ölümüne yol açan bombalı saldırı tüm toplumda olduğu gibi tıp topluluğumuzda da büyük bir üzüntü ve öfkeye yol açmıştır.

 
Bu insanlık dışı saldırıyı yapanları, yaptıranları ve arkasındaki güçleri nefretle kınıyor, faillerin en kısa sürede ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için gerekenlerin yapılmasını talep ediyoruz.
 
Güzel ülkemiz AKP hükümetlerinin yıllardır sürdürdüğü yanlış dış politikalar nedeniyle bütün komşularımızla sorunlu ve neredeyse düşman durumuna gelmişken aynı zamanda her türden terör örgütünün de yatağı olmuştur. Komşu ülkelerle sınırları ortadan kalkmış ve bu bölgeler bir güvensizlik alanı haline gelmiştir. Kötü politikalar sonucunda 5 ülkede büyükelçiliklerimiz dahi yoktur.
 
Bölge ülkeleri emperyalist dış güçler ve onların bağlaşıkları eli ile yeniden şekillendirilmektedir.
 
Bu hedefe ulaşmak için milyonlarca insan katledilmekte, yaralanmakta ve sakat kalmakta, binlerce kadına tecavüz edilmektedir. “Modern” savaş araçlarının yanı sıra ortaçağ vahşeti de bu savaşın yöntemlerinden biri olmuş ve insanlık yüzyıllardır görmediği vahşeti 21. yüzyılda yaşar hale gelmiştir.
 
Provokasyon çok büyüktür.
 
Bu provokasyonu boşa çıkarmak için bölge ülkelerinin barışa ve birliğe acilen ihtiyacı vardır.
 
Biz, emperyalistlerin kışkırttığı katliamların ve provokasyonların sonlandırılması için bölgemizde barış ve birlik için adımlar atılması yönünde yetkililere çağrıda bulunuyoruz.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 3684 kez okunmuştur.