SÖYLENECEK BİRŞEY KALMADI…

30.05.2015

 

ÇOK ÜZGÜNÜZ. 01 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ GÜNÜ ÇALIŞAMIYORUZ. SAAT 11:30' DA BEYAZ ÖNLÜKLERİMİZLE BASMANE'DE TOPLANIYOR, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNE YÜRÜYORUZ.

 

 Sayı: 15-20                                                                                                 İzmir, 30.05.2015

 
 
SÖYLENECEK BİRŞEY KALMADI…
 
Meslektaşımız Dr. Kamil Furtun Samsun‘da çalıştığı hastanede öldürülmüştür.
 
Bu cinayeti lanetliyoruz.
 
Başta Samsun Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Başhekimi olmak üzere, hekim cinayetleri konusunda duyarsız kalan ve hiçbir önlem almayan sorumluların derhal istifasını istiyoruz.
 
Başta Furtun Ailesi olmak üzere sevenlerinin, meslektaşlarımızın ve bu kadar nitelikli yetişmiş bir evladını bu kadar ucuz kaybeden ulusumuzun başı sağ olsun.
 
Samsun’da yılın doktoru da seçilmiş olan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Kamil Furtun, çalıştığı Samsun Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde, anlatılanlara göre, sürekli hastane içinde dolaşan ve çalışanları taciz etmekte olan bir psikopat tarafından kurşunlanarak öldürülmüştür.
 
Hastane çalışanları, bu psikopat ruhlunun, sürekli hastane içinde dolaşarak çalışanları taciz etmesine ve başhekimliğe bu durumun anlatılmasına ve önlem alınmasının istenmesine rağmen, hiçbir girişimde bulunulmamasının anlamlı olduğunu belirtmektedirler.
 
Bu cinayet, Sağlık Bakanlığı’nın ve dolayısıyla atadığı yöneticilerin hekim cinayetlerine ilişkin hiç bir duyarlılıklarının olmadığının göstergesidir.
 
Hiç bir önlem almayan hastane başhekiminin ve onu görevlendirenlerin derhal istifa etmesini bekliyoruz.
 
Sorumlu iktidar sahiplerinin, sözde de olsa, bu hekim cinayetini lanetlemelerini diliyoruz. İzmir Tabip Odası olarak hekime yönelik şiddetin sistem kaynaklı bir sorun olduğunu değerlendiriyor, gerekenlerin yapılması için sürecin sonuna kadar mesleki ve hukuki her türlü girişimi yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.
 
 
 
 
 
Dr.Suat KAPTANER
Başkan
İzmir Tabip Odası YK Adına
 
 
 
Bu haber 3558 kez okunmuştur.