İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hekimleriyle Toplantı

26.05.2015

 

Bir grup meslektaşımızın talebi üzerine Oda Başkanımız, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmakta olan ve mesleki-özlük sorunlar yaşadığını belirten hekimlerle aynı hastanede hekimlerle biraraya gelerek sorunlarını dinledi.

Doçent kadrosunda görev yapan meslektaşlarımız, eğitim sorumlusu olarak görevlendirilmek için başvuran bazı meslektaşların bu taleplerinin kabul edildiğini,bazı meslektaşların taleplerinin ise gerekçe gösterilmeden reddedildiğini  ve yöneticilerin bu konuda hangi ölçütlerle  karar verdiklerini açıklamadıklarını  belirttiler. Kendilerine bu şekilde eşitsiz ve adaletsiz davranıldığını ifade eden meslektaşlara odamıza başvurdukları takdirde konunun bütün yönleri ile incelenerek gerekirse hukuksal girişimde bulunulmak üzere destek verilebileceği ifade edildi.
 
Bazı meslektaşlarımız tarafından Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi veya Sağlık Bakanlığı kadrolarında olmaları gerekçesiyle aynı klinikte aynı işi yapmakta olan asistan hekimlerin farklı  ücretlendirildikleri belirtilmiştir.Bu konuda da somut olarak bu durumun belgelendirilmesi ve odamıza ulaştırılması halinde  odamızın asistan hekim meslektaşlarımıza bu adaletsizliği gidermek ve mağduriyetleri önlemek amacıyla destek verileceği açıklandı.
 
Hekimlerin genel ücret ve ek ödemelerinin arttırılması ve emekliliğe yansıtılması,emeklilik ücretlerinin arttırılması kampanyasının yeni hükümet kurulur kurulmaz sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
 
Uzman hekimlere Acil Kapı nöbeti yazılması konusunda somut bir girişim olması halinde odamızla  iletişim kurularak konunun hukuki yönü de dahil olmak üzere değerlendirilmesi kararlaştırıldı.
 
Üçüncü ve ikinci basamak hastanelerde izin kullanımında ek ödemelerin kesilmesi açısından  eşitsizliğin giderilmesi konusunda tekrar girişimlerde bulunulması konusu paylaşıldı.ve odamızın girişimlerini devam ettirmesi görüş birliğine varıldı.
 
 
İzmir Tabip Odası
Bu haber 1719 kez okunmuştur.