Ermeni “Soykırımı” Konusundaki Açıklamaları Kabul Etmiyoruz !

22.04.2015

 

Sayı: 15-17                                                   İzmir, 22.04.2015

 
AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN VE
KATOLİKLERİN RUHANİ LİDERİ PAPA FRANCESCO'NUN
ERMENİ “SOYKIRIMI” KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARINI KABUL ETMİYORUZ VE KINIYORUZ.....
 
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin, 1915 yılında gerçekleşen tarihsel olayların  “Ermeni Soykırımı” olarak onaylanmasını öneren bir karar tasarısını kabul etmiştir.
Aynı günlerde, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francesco'da aynı tarihsel süreçte gerçekleşen olayların “Ermeni Soykırımı” olduğunu ifade eden bir açıklama yapmıştır.
1915 yılında gerçekleşmiş ve bu coğrafyada yaşayan mazlum milletlerin hemen tümünün acılar çekmesine neden olaylara ilişkin gerçekler ancak bilimsel ve objektif bir yaklaşımla, veri ve belgelerin incelenmesi sonucu olarak ortaya konabilir ve değerlendirilebilir.
Bizler, tarihsel gerçekleri göz önüne almadan ve belgelere dayanmaksızın yapılan bu açıklamaları, kişi ve kurumların siyasi hedefleri doğrultusunda yapılmış, nesnellikten uzak değerlendirmeler olarak kabul ediyoruz.
Ayrıca, bu tür açıklamalar, mazlum milletlerin yaşamış olduğu acıların aşılmasına değil düşmanlıkların artmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla tarafımızdan üzüntüyle karşılanmaktadır.
Bütün mazlum milletlerin çekmiş olduğu acıları yüreğinde her zaman hissetmiş olan biz hekimler, “soykırım” yapmadığımıza, “vatanımızı savunduğumuza” inanıyoruz ve bu inancımız doğrultusunda, ulusumuzla birlikte, her türlü baskı ve haksızlığa karşı çıkacağımızı kamuoyumuzla paylaşıyoruz.
 
 
Dr. Suat KAPTANER
Başkan
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu A.
Bu haber 2555 kez okunmuştur.