Hospiz Sempozyumu Yapıldı

03.03.2015
 
Tıp-Etik-Hukuk Bakış Açısıyla Hospiz Sempozyumu, 28 Şubat 2015 tarihinde, Yaşar Üniversitesi Bornova Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. 
 
Düzenleyicileri arasında İzmir Tabip Odası'nın da bulunduğu ve pek çoğumuza yabancı gelen bu konu tüm yönleriyle irdelendi.
 
Ölümcül hastaların son dönemlerinde bakımıyla ilgili düzenlemelerin bütünü olarak algılanabilecek HOSPİZ dilimize son bakım ya da ölümevi olarak da çevirilebiliyor.
 
Ülkemizde söz konusu olmayan Hospiz düzenlemesinin hukuksal, etik, insan hakları, sosyal güvenlik ve tıbbi boyutları doyurucu bir akademik program çerçevesinde masaya yatırıldı. 
 
 

Son bölümde ise HOSPİZ kavramının Türk toplum yapısıyla bağdaşırlığının yanı sıra gelişmiş bir HOSPİZ sistemine sahip Berlin-Almanya örneği ele alındı.
 
Ülkemizde bilinmeyen bu kavramın tanıtılması ve tüm yönleriyle ele alınmış olması bir ilktir. Bu ilkin ülkemiz sağlık ortamının yanı sıra bağlantılı disiplinlere de yararlı olduğu gözlemini paylaşır; başta sempozyum katılımcıları olmak üzere değerli katkılarından ötürü İzmir Barosu, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalına şükranlarımızı sunarız.
 
İZMİR TABİP ODASI 
 
Bu haber 1673 kez okunmuştur.