Benim Çocuğum Film gösterimi yapıldı

03.03.2015

 

İzmir Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu’nun bir etkinliği olarak 26 Şubat 2015 de DESEM bordo salonda ‘ Benim Çocuğum ‘ adlı film gösterildi.

 
Benim Çocuğum yönetmenliğini Can Candan'ın yaptığı aile ve belgesel türünde bir film. Türkiye'deki LİSTAG (LGBT Aileleri İstanbul Grubu)  eşcinsel dayanışma örgütünün beş ailesinin katılımıyla hayata geçirilen projede lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender çocuklara anne ile babalarının gözünden bakılmasının hikayesi anlatılıyor.
 
Filmde ağırlıklı olarak homofobinin ve transfobinin çocuklarına olan etkisi, LGBT olarak yaşamanın zorluğu ve çocuklarının cinsel kimlik ile yönelimini tüm zorluklara karşı kabul eden ailelerinin dilinden, Türkiye'de LGBT olmak tanımlanıyor. Filmamed Belgesel Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü" alan film birçok ülkenin film festivallerinde gösterilmişti.
 
İki yüzden fazla kişinin katılımıyla izlenen filmin ardından İstanbul’da LGBT aileleriyle çalışmalar yürüten Prof. Dr. Şahika Yüksel ve benzer çalışmaları ilimizde CETAD (Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği) gönüllüsü  olarak yürüten odamız yönetim kurulu üyesi Dr. Nezaket Kaya ve LİSTAG ailelerinden Pınar ve Arzu anneler deneyimlerini paylaştılar ve soruları yanıtladılar.
 
İzleyicilerin de katkı ve deneyim paylaşımları hekimlik uygulamalarında bu konuda bilgilendirilmeye olan gereksinimi ortaya koydu. Programın ardından LİSTAG ın hazırladığı broşürler dağıtıldı. Bunlara kendi web sitelerinden de ulaşılabiliyor.
 
“Benim kızım, benim oğlum değil, benim çocuğum”.
 
“Öteki” söyleminin artığı şu günlerde toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan  bu cümleyi paylaşmak isteriz. 
 
 
İZMİR TABİP ODASI
KADIN HEKİMLİK VE KADIN SAĞLIĞI KOMİSYONU
Bu haber 1551 kez okunmuştur.