Tepecik EAH' de Tedavi Görmekte Olan Hasta Hakkında

25.02.2015
 
Sayı: 15-07                                                                                                 İzmir, 25.02.2015
 
 
TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE
TEDAVİ GÖRMEKTE OLAN HASTANIN KÜRTAJI İLE İLGİLİ BASINDA YER ALAN HABERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
 
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte olan A.K. isimli hastanın tedavi sürecine ilişkin yazılı ve görsel basında yer alan haberler değerlendirilmiş, bu duruma ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.
Adı geçen hastanın tedavi sürecine ilişkin olarak basında haberler yer alır almaz İzmir Tabip Odası, adı geçen hastanede çalışıyor olmasının da katkısıyla, Başkanı Op.Dr. Suat Kaptaner aracılığı ile gerekli inceleme ve girişimlerde  bulunmuştur. Bu girişimlerin amacı, hekimlerin ve hastanın herhangi bir mağduriyet yaşamasını önlemeye katkı sağlamak olmuştur.
Hastayı tedavi etmekte olan çeşitli uzmanlık dallarındaki hekimlerle durum paylaşılmış, bugüne kadar tedavisinde herhangi bir gecikme ve eksiklik olmadığı bilgisi alınmıştır.
Kürtaj konusunda yaşananlar ise, konunun çok çeşitli tıbbi, etik ve hukuki yönlerinin bulunması nedeniyledir.
Tıbbi yönden kürtaj zorunluluğunun değerlendirilmesi, konunun hukuki boyutlarının açıklığa kavuşturulması açısından gerekli girişim ve değerlendirmeler yapılmış, tıbbi zorunluluk ve hastanın talebi doğrultusunda gerekli tıbbi prosedürler tamamlanmıştır.
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinin, hastanın hak ve taleplerini de gözeterek en uygun şekilde tedavi edilmesi konusunda bugüne kadar gösterdikleri çaba ve özveriyi devam ettireceklerini ve bugüne kadar tıbbi anlamda bir mağduriyet yaşanmadığı konusundaki görüşlerini basınımıza ve kamuoyumuza iletiriz.
Bu olayda hastanın tıbbi mağduriyeti yaşanmamıştır. Ancak kürtaj konusunda kadınların kendi bedenlerine sahip çıkarak bu konuda özgürce karar vermesi yönünde yasal engeller çıkartılmış olması, kadınlarımızın sağlıklarını tehlikeye atabilecek durumlara yol açabilecektir. 
Kadınların sağlığını tehlikeye atan kısıtlayıcı düzenlemelerin gözden geçirilmesi zorunludur.
Saygılarımızla
 
Dr. Suat Kaptaner
Başkan

İzmir Tabip Odası 

 

 

 

Bu haber 2140 kez okunmuştur.