Ege Bölgesi Tabip Odaları Toplantısı Yapıldı

23.02.2015

 

Ege Bölgesi Tabip Odaları Toplantısı, Denizli Tabip Odası' nın ev sahipliğinde 21 Şubat 2015 cumartesi günü Denizli’de yapıldı.

 
Toplantıya İzmir Tabip Odası'nı temsilen Başkan Dr. Suat Kaptaner katılmıştır.
 
İzmir Tabip Odası, toplantı öncesinde, bu toplantının tek gündemle yapılmasını ve tek gündem maddesinin çalışan ve emekli hekimlerin ücretleri olmasını ısrarla talep etmiştir. Ancak, toplantıda, 9 gündem maddesi ele alınmıştır. Hekimlerin örgütlenme sorunları, sağlık çalışanlarının sağlığı, emekli hekimlerin sorunları, Menderes nehri kirliliği, İşçi sağlığı ve iş güvenliği, Birinci basamak ve aile hekimliği alanında yaşanan sorunlar, geleneksel ve tamamlayıcı tıp sorunları, tıp eğitiminin ve tıp fakültelerinin durumu, çalışan ve emekli hekimlerin ücret sorunları konu başlıkları olarak ele alınmış ve değerlendirilmiştir.
 
Tabip odaları temsilcileri, çalışan ve emekli hekim ücretlerinin arttırılması, iş yükünün azaltılması, yıpranma tazminatı konunda yasal düzenleme yapılması ve hekimlere yönelik şiddet konusunda yasal önlemlerin geliştirilmesi konularının, merkezi ve ulusal çapta bir kampanya şeklinde ön plana çıkarılması konusunda genel olarak görüş birliğine varmışlardır.
 
İzmir Tabip Odası olarak, toplantıda, 14 Mart ve 14 Nisan'a kadar olan kısa süreçlerde özellikle çalışan ve emekli hekimlerin ücretlerinin acilen iki katına çıkarılmasının tek talep olarak ön plana çıkarılması ve bugüne kadar yapılmış olanlardan daha farklı ve daha kapsamlı bir etkinlik programının merkezi olarak ve ulusal çapta planlanarak açıklanması önerimizi gündeme getirdik.
 
 
Dr.Suat KAPTANER
Oda Yönetim Kurulu Başkanı
Bu haber 1955 kez okunmuştur.