Çalışan ve Emekli Hekimlerin Ücretlerinin Artırılmasına Yönelik Kampanyamız Başlatılmıştır.

13.02.2015

 

 
İzmir Tabip Odası olarak, çalışan ve emekli hekimlerin ücretlerinin artırılmasına yönelik kampanya başlatılmıştır. Bu çerçevede, Ocak ve Şubat ayında hastane toplantıları yapılmıştır. Bu toplantılar devam edecektir.  Ayrıca, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile konuyu görüşmek üzere acil randevu talep edilmiştir. 
Konunun ulusal çapta ele alınması için TTB ve Tabip Odaları nezdinde girişimlere devam edilmektedir.Konuya ilişkin ilk basın toplantımız bugün gerçekleştirilmiştir.
 
Ayrıca, 16 Şubat 2015 tarihinde, konuyu paylaşmak üzere sağlık meslek örgütleri ve sendikalarla bir toplantı yapılacaktır.
 
16 Şubat Pazartesi saat 17.00’de Ege TV’de, “Sora Sora” programında Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner, çalışan ve emekli hekimlerin ücret sorunlarını tartışacaktır.
 
Konuyla ilgili olarak afiş ve bildiriler hazırlanmaktadır. 
 
Bütün meslektaşlarımızın konuya sahip çıkmasını, öneri ve görüşlerini Oda’mıza iletmelerini dileriz.
 
Saygılarımızla.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
Sayı: 15-04                                                                                                 İzmir, 13.02.2015
 
HEKİMLER ARTIK YETER DİYOR !!
 
Son on yılda,  iş yükümüz en az on kat arttı.İş yükümüz arttığı gibi, insanca yaşayabilecek ücreti alabilmemiz için, insanüstü bir çaba sarf etmek ve sınırsız sayıda hasta bakmak zorunda bırakılıyoruz.
 
Hekimlerin Hastalanması Sonuç Olarak Adeta Yasaktır. Çünkü hastalandığında, geçinemeyecekleri bir ücrete mahkum olmaktadırlar.
 
Hekimlerin Yıllık İzin Kullanabilmeleri Adeta Yasaktır. Çünkü dinlenebilmek için yıllık izin kullandıklarında geçinemeyecekleri bir ücrete mahkum olmaktadırlar.
 
Sabaha Kadar Nöbet Tutup Ertesi Gün Çok Sayıda Hasta Bakmak Zorunda Kalan Hekimlerden Güler Yüzlü Hizmet Bekleniyor.
 
Bu durumda çalışan hekimler,  güler yüzlü ve nitelikli hizmet bekleyen hasta ve hasta yakınlarından şiddet görür hale geldiler.
 
25-30 yıl çalışıp emeklilik döneminde dinlenmesi gereken hekimlerin durumu kabul edilebilecek düzeyi çoktan aştı. 30 YIL ÇALIŞMIŞ HEKİMLER 1500-2000 TL EMEKLİLİK ÜCRETİ ALMAKTADIRLAR.
 
YILLARDIR BU DURUMU DÜZELTMEK İÇİN HİÇ BİR ADIM ATILMIYOR.
 
Tersine 65 Yaş Üzerindeki Emekli Hekimlerin Hala Çalışabilmeleri İçin Yönetmelik Düzenlemeleri Yapılıp Kadro Sınırlaması Olmaksızın Çalışmaları Sağlanıyor.
 
HİÇ KİMSE 65 YAŞ ÜSTÜ HEKİMLER NEDEN HALA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYOR DİYE SORMUYOR.
 
30 YIL ÇALIŞMIŞ BİR HEKİM, BUGÜN 700-800  DOLAR DÜZEYİNDE, YANİ NEREDEYSE BİR ÇOK ÜLKENİN İŞSİZLİK MAAŞI DÜZEYİNDE EMEKLİ MAAŞI ALIYOR.
 
 
İleri yaştaki meslektaşlarımızın emekli maaşları bakımevinde kalmalarına dahi yetmiyor.
 
ÇALIŞAN HEKİMLERİN VE EMEKLİ HEKİMLERİN MAAŞLARI, KENDİ DÜZEYLERİNDEKİ KAMU GÖREVLİLERİNİN, ÖRNEĞİN YARGIÇLARIN, SİLAHLI KUVVETLER MENSUPLARININ, MİLLETVEKİLLERİNİN MAAŞLARININ ÇOK ALTINA İNMİŞTİR.
 
Yaşayabilmek için, performans ödemesi alabilmek için çılgın gibi hasta bakmak zorunda bırakılıyor hekimler.
 
Ellerinin Altına Can Teslim Edilen Hekimler Gibi Değil, Robot Gibi Hasta Bakar Hale Getirildik. ROBOTLARIN YÜZÜ GÜLMEZ.ROBOTLAR ŞEFKAT GÖSTEREMEZ..
 
HİÇ BİR MESLEK MENSUBU YOKTUR Kİ, HEKİMLER GİBİ, EN UFAK BİR HATASI, BİNLERCE, MİLYARLARCA, HATTA TRİLYON DÜZEYİNDE TAZMİNAT ÖDEMEK DURUMUNDA KALABİLSİN.
 
EVET DOĞRUDUR. HEKİMLERE CANIMIZ TESLİM EDİLİYOR ANCAK BUNUN KARŞILĞI VERİLMİYORSA HEKİMLER MUCİZE YARATAMAZ, HEKİMLER İNSANÜSTÜ VARLIKLAR DEĞİLDİR.
 
ÇALIŞAN VE EMEKLİ HEKİMLERİN ÜCRETLERİNİN ACİLEN İKİ KATINA ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ.
 
ARTIK MAZERET DİNLEMEK İSTEMİYORUZ.
 
NASIL Kİ HEKİMLER, BİR CAN KURTARABİLMEK HİÇ BİR MAZERET GÖSTERMİYORSA, GÖSTEREMİYORSA, HEKİMLİK YAPMAYA DEVAM EDEBİLMEK İÇİN ÜCRET SORUNUMUZUN ACİLEN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ.
 
ARTIK YETER DİYORUZ.!!!!!
MAZERET DİNLEMEK İSTEMİYORUZ
VE SORUYORUZ YETKİLİLERE ...
 
SİZ HEKİMLERE NE KADAR DEĞER BİÇİYORSUNUZ ?
ÜST DÜZEY KAMU GÖREVLİLERİNİN İÇİNDE HEKİMLERİN YERİNİ NEREDE GÖRÜYORSUNUZ ?
 
HEKİMLER OLMADIĞINDA, HEKİMLERİN YÜZÜ GÜLMEDİĞİNDE....
SAĞLIK ORTAMININ NE HALE GELEBİLECEĞİNİ GÖSTERMEK ZORUNDA KALMAK İSTEMİYORUZ.
 
 
İZMİR TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

 

16.02.2015 Oda Başkanımız Ege Tv ' de Sora Sora Programında... from İzmir Tabip Odası on Vimeo.

 
 
 
 

13.02.2015 İzmir Tabip Odası Basın Açıklaması from İzmir Tabip Odası on Vimeo.

Bu haber 3235 kez okunmuştur.