Döner Sermaye Kesintileri-Genel Sekreterlik Ziyareti

03.02.2015

 

Odamız Yönetim Kurulu adına Dr.Suat Kaptaner, Dr.Mete Güzelant ve Dr.Ayşenur Oktay, Ocak ayında göreve başlayan İzmir Kuzey Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Doç.Dr.Ahmet ERBAYCU’ya ziyarette bulundu. Görüşmeye ayrıca, Oda’mız Hukuk Bürosundan Av.Mithat Kara ve Genel Sekreterlik Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Bircan da katılmıştır.

02.02.2015 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Doç.Dr.Ahmet ERBAYCU’ya yeni görevinde başarı dileklerimiz iletildi. Görüşmede, hastanelere ve hekimlerin sorunlarına ilişkin görüşler paylaşıldı.
 
Görüşmede ayrıca, Sayıştay tarafından 2013 yılına ilişkin yapılan inceleme sonucunda tespit edilen eksiklik ve hatalara ilişkin Sayıştay raporu ve bu rapor uyarınca hekimlerden yapılan döner sermaye kesintileri sorunu görüşüldü.
 
Konuyla ilgi olarak, 28 Ocak 2015 tarihinde Kemalpaşa Devlet Hastanesinde; 29 Ocak 2015 tarihinde Bornova Devlet Hastanesinde hekimlerle yapılan toplantılar hakkında bilgi aktarıldı. Özellikle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, BornovaDevlet Hastanesi ve Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimlerden yapılan kesintilerin büyük mağduriyet oluşturduğu ifade edildi.
 
Sayıştay raporu gerekçe gösterilerek yapılan kesintilerin gerekçelerinin net olmadığı; hekimlere bu konuda tatmin edici açıklama yapılmadığı; hekimlerden yapılan kesintilerin hatalı olduğu; hekimlere fazla yapıldığı iddia edilen ödemelerle ilgili kişisel bazlı bir tespit olmadığı; hekimlerin Ocak ayında ödenmesi gereken döner sermayelerinin tamamının kesildiği; kesintilerde hakkaniyet olmadığı ve kesintilerin mevzuata aykırı yapıldığı görüşlerimiz paylaşılmıştır.
 
Doç.Dr.Ahmet Erbaycu, kesintilerin ve sorunun kendi görev dönemi öncesinde gerçekleşmesi nedeniyle  konuyu kısa süre içinde konuyu araştıracağını, sorunun nereden kaynaklandığının tespit edileceğini, konuyu derhal Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile paylaşacağını ve gelişmeler hakkında bilgi paylaşımı yapacaklarını ifade etmiştir.
 
Genel Sekreterlik tarafından yapılacak geri bildirime göre olumlu sonuç alınmadığı takdirde, hukuki girişimler başlatılacaktır.
 
Kesintinin yapıldığı tarihten itibaren 60 gün içinde dava açılması gerekmektedir. Dava açılmadığı takdirde hak talebinde bulunulması mümkün değildir.
 
Dileyen meslektaşlarımız, ekte örneği paylaşılan dilekçe örneğini Başhekimliğe vererek konuyla ilgili açıklama yapılmasını ve kesintilerin iadesini isteyebilirler. Dilekçe verilmesi, dava açma süresini durdurur ve idarenin yanıtı geldikten sonra dava açma süresi kaldığı yerden tekrar başlar.
 
Dilekçeye olumsuz yanıt verilmesi ve kesintilerin iade edilmemesi halinde, dava açmak isteyen meslektaşlarımız için Oda’mız tarafından hukuksal destek verilecektir.
 
 
Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 2177 kez okunmuştur.