Aile Hekimliği Toplantısı Yapıldı

30.01.2015

 

Nöbete gitmeyen aile hekimlerinden istenen savunmalarla ilgili olarak, 29.01.2015 tarihinde toplantı yapıldı.

2015 Ocak ayı itibarıyla, aile hekimlerine Cumartesi günleri 8 saat mesai uygulaması başlamıştır. TTB, ilgili sendika ve derneklerin aldığı kararla, aile hekimlerinin büyük bölümü dayatılan cumartesi mesaisine gitmemiştir.
 
Aile Hekimlerinden, konuyla ilgili savunmaların istenmesi üzerine İzmir Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu tarafından 29.01.2015 tarihinde toplantı düzenlendi. Toplantıda; katılımcılara Odamız avukatlarından Mithat Kara tarafından genel bir açıklama yapılmış, süreç ve karşılaşılacak durumlar ve izlenecek yollar konusunda bilgi verilmiştir.
 
Katılımcıların sorularını yanıtlayan Av.Mithat Kara, konunun hukuki ve idari yönlerini Aile Hekimlerine aktarmıştır. Daha önce web sayfasında Aile Hekimleri ile paylaşılan savunma metnine, Anayasa Mahkemesi’nin 27.01.2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 06.01.2015 tarihli, 2013/8517 sayılı kararının eklenmesinin uygun olacağı avukatımız tarafından belirtilmiştir.
 
Anayasa Mahkemesi, bireysel bir başvuru hakkında verdiği 06.01.2015 tarihli kararında, sendika tarafından alınan 2 günlük uyarı grevine katılan memura verilen disiplin cezasının uluslar arası ve ulusal hukuka aykırı olduğu;, örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayıcı nitelikteki disiplin cezasının hak ihlali oluşturduğu değerlendirmelerine yer verilmiştir. Bu nedenle TTB ve ilgili sendikaların verdiği karara uyarak nöbet görevine gitmeyen aile hekimlerine ihtar puanı verilmesi veya ceza soruşturması açılması hukuka aykırı olacaktır.
 
Savunmaların verilmesinden sonra idare tarafından baskı oluşturmak amacıyla verilebilecek muhtemel cezaların zaman kaybetmeden İzmir Tabip Odası’na bildirilmesinin hukuki işlemlerin başlatılabilmesi ve sonuç alınabilmesi açısından önemli olduğu vurgulandı. Toplantıda, aile hekimlerine, hukuki süreçte Oda olarak gereken desteğin verileceği bilgisi aktarılmıştır.
 
Örnek savunma dilekçesi için tıklayınız.
 
Anayasa Mahkemesi kararı için tıklayınız.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 2357 kez okunmuştur.