Halk Sağlığı İl Müdürü’nün Aile Hekimlerine aba altından sopa göstermesi sorunu çözmez, tam aksine daha da büyütür !

15.01.2015
 
Sayı : 15-02                                                                                     İzmir, 15.01.2015
 
HALK SAĞLIĞI İL MÜDÜRÜ’NÜN AİLE HEKİMLERİNE
ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMESİ SORUNU ÇÖZMEZ , TAM AKSİNE DAHA DA  BÜYÜTÜR !
 
Ne işe yarayacağı belli olmayan ve aile hekimlerinin büyük tepkisini çeken Cumartesi nöbeti uygulamasının başarısız olması ve aile hekimlerinin büyük çoğunlukla nöbete gitmemeleri  üzerine yapılan açıklama, talihsiz bir açıklamadır.
Ne yazık ki Sayın Halk Sağlığı İl Müdürü sorunu anlayacağı ve değerlendireceği yerde meslektaşlarımızı tehdit etme yoluna gitmiştir.
Ceza puanı uygulaması ve sözleşmeyi feshetme gibi söylemler sorunun çözümüne değil daha da büyümesine yol açacaktır.
Gönülsüz ve zora dayalı yapılan işler ne çalışanı ne de hizmet alanı mutlu etmemektedir. Mutsuzluk hizmet verimini düşüren en önemli etkendir. Aile hekimlerimiz ise zorla ve gönülsüz olarak uygulanmaya çalışılan bu uygulamadan rahatsızlıklarını aylardır dile getirmekte ve angaryaya karşı tutum almaktadırlar.
Ayrıca sadece karşı çıkma gibi bir düzeyde kalmayıp, samimi çözüm önerilerini de ilgili makamlara iletmektedirler.
Odamız da Sayın Müdürü ziyaret ederek sorunu paylaşmış, çözüm önerilerini kendilerine iletmiş ve çözüm için makul olabilecek her türlü öneriye ve işbirliğine açık olduğunu ifade etmiştir.
Halkın gerçek sağlık ihtiyaçlarının çözümünden ve aile hekimlerinin görev tanımından uzak ve hatta esas görevleri olan koruyucu sağlık hizmetlerini aksatabilecek; hekimlerin insanca dinlenme haklarını ihlal eden ve acil servislerdeki yığılmaya asla çözüm olamayacak bu uygulamanın amacı ne hastaları düşünmek ne de acil servislerdeki yığılmalara önlemektir. Bu görüntünün sahte ve yanıltıcı tarafıdır.
Amaç bizce açıktır; Yapılan açık bir popülizmdir. Haziran seçimlerine giderken halktan oy almak ve düzenlerini sürdürmek uğruna hekimleri kullanmak, bu senaryonun ana fikridir.
İzmir Tabip Odası olarak bu anlamsız ve gereksiz uygulamaya son verilmesi ve makul çözüm yollarına gidilmesi konusundaki çağrımızı yineliyor ve bu haksız uygulamaya karşı direnen meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu tekrar açıklıyoruz. Sayın Halk Sağlığı İl Müdürünü de tehditkâr söyleminden vazgeçmeye davet ediyoruz.
İZMİR TABİP ODASI
Dr.Mete GÜZELANT
Genel Sekreter
 
Bu haber 3585 kez okunmuştur.