Prof. Dr. Serpil Salaçin İle İstanbul Sözleşmesi Konulu Söyleşi Yapıldı

09.01.2015

 

İzmir Tabip Odası Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Komisyonu tarafından düzenlenen, "Prof. Dr. Serpil SALAÇİN ile İstanbul Sözleşmesi- Türkiye'de Kadına Karşı Şiddetle İlgili Yasal Düzenlemeler, Avrupa ve Dünya Boyutu” konulu söyleşi, 07 Ocak 2015 tarihinde, Odamız Orhan Süren Konferans Salonunda yapıldı.

 
Söyleşi, kadın hekimlerin çoğunluğu oluşturduğu, erkek hekim ve psikologlar ile sivil toplum örgütlerinden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Sayın  Salaçin, kadına karşı şiddetle ilgili yasal düzenlemelerin ne kadar uzun soluklu ve iğneyle kuyu kazarcasına bir mücadeleden geçtiğini, yatay örgütlenmelerle ve tüm dünyada azımsanmayacak bir yol kat edildiğini ifade etti.  Ancak gelinen noktanın bizler tarafından iyi fark edilmediğinde,  daha ileri mücadele şekline gelemeyeceğini belirtti. Şu ana kadar ki, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili ülkeler bazındaki kabullenmeleri ve yasal değişikliklerle ilgili direnç noktalarını vurguladı. Farkındalığın kadınlar arasında arttırılması için kurs tarzı toplantıların önemine değinildi.
 
İstanbul Sözleşmesi metni için tıklayınız
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
Bu haber 1856 kez okunmuştur.