Zorunlu Açıklama

24.12.2014

 

BİRİ TTB MK ÜYESİ 3 DELEGEMİZİN  ‘’KOBANE’’ KONUSUNDAKİ  AÇIKLAMALARINI  VE  GÖRÜŞLERİMİZİ BİR KEZ DAHA PAYLAŞIYORUZ….
 
Öncelikle bu konuyu tekrar meslektaşlarımızla paylaşmak durumunda kaldığımız için özür diliyoruz.
 
28-29 Haziran 2014 günü Ankara’da toplanan TTB Genel Kurulu’nda ne yazık ki ağırlıklı olarak etnik soruna ilişkin öneriler gündeme getirilmiş, hekimlik sorunları tartışılamamıştır. Tepkiler üzerine, sadece  hekimlerin sorunlarının tartışılacağı bir olağanüstü Genel Kurul toplanması kararı alınarak Genel Kurul sona ermiştir.
 
1 Kasım 2014 günü toplanan 65.Olağanüstü Genel Kurulda sadece aidat konusu tartışılıp karara bağlanabildikten sonra ‘’Kobane’’ konusuna ilişkin bir  önerge, TTB Merkez Konseyini oluşturan Etkin Demokratik TTB grubunu destekleyen bir delege grubu tarafından gündeme getirilmiştir. TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri,  TTB Merkez Konseyinin bu önergeyi desteklediğini açıklamıştır.
 
Başta İzmir Tabip Odası Başkanı olmak üzere birçok delege, bu Genel Kurulun sadece hekimlik sorunlarını tartışmak üzere toplandığını, bu önergenin konusunun başka zeminlerde tartışılması gerektiğini, desteklenmesi istenen eylemin ve daha öncesinde sürdürülen çalışmaların etnik ayrılıkçı terörün siyasi çalışmalarına destek anlamına geleceğini belirtmişlerdir.
 
Uzun tartışmalar ve gerginlikler sonrasında, salonda kalan çok az sayıda delegenin oyuyla önerge kabul edilmiştir.
 
Uzun süren tartışmalar, gerginlikler sonrasında hekimlik sorunları ve yapılacak etkinliklere ilişkin verimli bir tartışma ortamı kalmamış, hiçbir etkinlik kararı da alınamamıştır
 
Alındığı ifade edilen kararların hemen hepsi, konular hakkında TTB Merkez Konseyi’nin çalışma yapması doğrultusundadır.
 
Büyük Kongre Kararları İçin Tıklayınız 
 
Hiç şüphesiz, TTB Merkez Konseyi’nin çalışma yapması kararı alınması için bir Genel Kurul yapmaya gerek yoktur.
İzmir Tabip Odası olarak 10.11.2014 tarihinde yaptığımız açıklama ile     meslektaşlarımızla,
Bu haber 1657 kez okunmuştur.