TOPLANTI: Çalışan ve Emekli Hekimlerin Ücretlerinin Artırılması

19.12.2014

 

İzmir Tabip Odası, çalışan ve emekli hekimlerin ücretlerinin artırılmasını öncelikli ve acil talep olarak ortaya koyan yurt çapında bir çalışma başlattı.

Bu çerçevede, 28.11.2014 tarihinde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyine ve Tabip Odalarına önerimizi içeren bir yazı gönderildi. Ayrıca önerimiz meslektaşlarımızla paylaşıldı. TTB’ye gönderilen yazımız için tıklayınız
 
TTB, yazımıza henüz yanıt vermedi ancak Tabip Odalarının ve hekimlerin destek yazıları ve mesajları Oda’mıza iletilmeye başladı.
 
Sağlık ortamında, hemen her kesimden hekimler, farklı konularda birçok sorun yaşamaktadır. 
Ancak, önümüzdeki kısa ve uzun vadede, çalışan ve emekli hekimler açısından,  en acil sorun, çalışan ve emekli hekim ücretlerinde artış yapılması zorunluluğudur.
Yüksek düzeyli kamu personelinin, genel müdürlerin, hakim ve savcıların, görevleri sırasındaki maaşları ve emekli maaşları ortadadır.
Çalışan hekimlerin maaşları, özellikle de emekliliğe yansıyan bölümü, ayrıca emekli hekimlerin maaşları kabul edilebilir durumda değildir.
Bu acil talep, önümüzdeki dönemde ertelenemez ve hemen her düzeydeki hekimleri birleştirecek bir taleptir.
Bu çerçevede, yurt çapında önerdiğimiz bu kampanyanın hazırlık etkinliklerini İzmir’de başlatıyoruz. Bu konuda, hastanelerde ve d
Bu haber 1796 kez okunmuştur.