EĞİTİM SEMİNERİ: Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışan Hekimlerin Ücretleri ve Özlük Hakları

17.12.2014

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Özel sağlık kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımız, işveren ile bir sözleşme ilişkisi içinde çalışmakta ve çalışma koşulları İş Kanunu hükümlerine göre şekillenmektedir. Bu nedenle, meslektaşlarımızın işveren ile ilişkisinde sözleşme hükümleri önem taşımaktadır.
 
Özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin ücretleri konusunda da sık sık sorunlar yaşanmaktadır. Gerçekte ödenen ücret ile sözleşmede yazılı ücretin farklı olması, adli ve idari yollarla sorunların çözümlenmesinde zorluklar yaratmaktadır. 
 
Özellikle İş Mahkemelerine yansıyan uyuşmazlıklarda, mahkemelerce de sıklıkla hekimlerin emsal ücretleri sorulmaktadır.
Bu nedenle, İzmir Tabip Odası olarak, özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin asgari ücretlerinin belirlenmesi ve çalışma koşullarının düzenlenmesine yönelik bir çalışma başlatılmaktadır.  Ayrıca, sözleşmelerin hazırlanması ve sözleşmelere hekimleri koruyan maddeler eklenmesi, hekimlerin izin, ücret, kıdem ve sair işçilik haklarının düzenlenmesi de önem taşımaktadır.
 
Bu çerçevede, 25 Aralık 2014 Perşembe günü saat 18.00’da bir eğitim semineri planlanmıştır. Oda’mız avukatlarının katılacağı eğitimde, sözleşmeler, ücretler, sözleşme fesih koşulları, iş akdinin feshi halinde hukuki yollar gibi konularda bilgilendirme yapılacaktır.
 
Ayrıca, toplantıda, Oda’mız bünyesinde kurulan Özel Sağlık Kuruluşları Hekimleri Komisyonu çalışmalarının da başlatılarak önümüzdeki döneme ilişkin çalışma programının oluşturulması planlanmaktadır.
 
Eğitime katılımınızı dileriz.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
Bu haber 3909 kez okunmuştur.