Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları Haklarını Arıyor

15.12.2014

 

Aile hekimliğini koruyucu sağlık hizmetinden hızla uzaklaştıran,  ardı ardına çıkarılan Torba Yasalarla, yönetmeliklerle, acil birimlerde nöbet tutmaya zorlanan, tek taraflı sözleşme ile  çalışmaya mahkum bırakılarak angaryalarla iş yükü artan ASM çalışanları,  son olarak da dinlenme hakkını  gözetmeyerek; hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak geç saatlere dek esnek, cumartesi günleri fazladan çalıştırmayı düzenleyen genelgeyi yayınlayan Sağlık Bakanlığını protesto etmek için Aile Hekimleri Federasyonunun(AHEF) çağrısıyla. 12-13 Aralık 2014 tarihlerinde eylemlerle sesini Sağlık Bakanlığına ve kamuoyuna duyurdu.
 
12.Aralık 2014 de İzmir ilinde iş bırakma eylemi ASM çalışanlarının %90’ı nın katılımı ve vatandaşların desteği ile bir sıkıntı yaşanmadan gerçekleşti.
 
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını İZAHED yönetim kurulu başkanı Dr Murat PALA okudu. Basın açıklamasına, İzmir Tabip Odası, Birlik Dayanışma Sendikası ve Türk Sağlık Sen de destek verdi. Oda Başkanı Op.Dr. Suat KAPTANER, aile hekimlerinin haklı mücadelelerini desteklediklerini, maddi ve manevi olarak yanlarında olduklarını dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven, kısa bir konuşma yaparak aile hekimlerinin mücadelesine desteğini paylaştı. Basın açıklamasına yaklaşık 150 aile hekimi ve aile sağlığı elamanı katıldı.
 
12.12.2014 gecesi Ankara’ya 2 otobüsle yola çıkan İzmirli aile hekimleri, 13.12.2014 sabahı İZAHED in öncülüğünde ve diğer illerin de katılımıyla, ANITKABİR ziyaretini gerçekleştirdi.
 
Cumartesi sabah Maltepe de toplanan Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları Toros Caddesinden Kolej Kavşağına kadar sloganlar ve protestolar eşliğinde yürüdü.
 
Miting alanını dolduran yaklaşık 5000 Aile Sağlığı Merkezi çalışanı, Sağlık Bakanlığı’na itirazlarını haykırırken vatandaşlarına’ Aile Hekimine Sahip Çık ’ dedi .
 
Resimler İçin tıklayınız...
Bu haber 1965 kez okunmuştur.