İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında Hukuksal Süreç Konulu Eğitim Semineri Yapıldı

08.12.2014

 

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu tarafından düzenlenen “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında Hukuksal Süreç” konulu eğitim semineri, 4 Aralık 2014 Perşembe günü yapıldı.

Çok yoğun bir ilgiyle karşılanan eğitim, İzmir 1. İş Mahkemesi Hakimi Ercan Turan tarafından verildi.
 
Programın başlangıcında, Oda Başkanımız Dr.Suat Kaptaner, eğitime katkı sunan Ercan Turan’a, Komisyon üyelerine ve eğitime katılan meslektaşlarımıza teşekkür etti. Komisyon Sekreterimiz Dr.Ayşe Öztürk, Komisyonun 2014-2016 dönemine ilişkin çalışmalarını ve meslek hastalıklarına ilişkin bazı istatistiki bilgileri paylaştı.
 
Ercan Turan, iş kazası ve meslek hastalığı kavramına ilişkin genel bilgileri paylaştıktan sonra iş kazaları ve meslek hastalığına ilişkin hukuksal süreç ve uygulamadaki tartışmalar hakkında bilgi verdi. Sosyal Güvenlik Kurumunun fonksiyonu ve rücu sistemi hakkında bilgi paylaşan Turan, meslek hastalığına ilişkin mevzuat uygulamalarının sıkıntılarına dikkat çekti. İşyeri hekimleri hakkında açılan davalar hakkında da bilgi paylaşan Turan, bugüne kadar işyeri hekimlerinin muhatap olduğu davaların azlığına dikkat çektikten sonra 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulaması sonrası işveren yanında işveren adına çalışan profesyonellerin de hukuki sorumluluklarının gündeme gelebileceğini vurguladı.
 
Eğitime katılanların soru ve görüşleri devam eden eğitimde bu tür eğitimlerin önemi bir kez daha vurgulandı.
 
Eğitim sonunda, katkıları için İzmir 1. İş Mahkemesi Hakimi Ercan Turan’a plaket ve çiçek takdim edildi.
 
Eğitim çalışmasının oldukça verimli olduğu, meslektaşlarımızdan iletilen geri bildirimlerle ifade edildi. İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu, önümüzdeki aylarda da, bu alana ilişkin eğitim çalışmalarına devam edecek olup eğitim semineri programı ayrıca paylaşılacaktır.
 
“İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında Hukuksal Süreç” konulu eğitim semineri kayıtları önümüzdeki günlerde meslektaşlarımızla paylaşılacak.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 2477 kez okunmuştur.