10 Kasım Kayıtsızlığı Konusunda TTB' ye Açık Mektup!

19.11.2014

 

Sayı :14- 3006  -01                                                                                                   İzmir, 19.11.2014

 
 
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞI’NA
ANKARA
 
Sayın Merkez Konseyi Üyeleri,
 
10 Kasım 2014, Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümüydü. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmuş olmasından onur ve mutluluk duyan bütün yurttaşlarımız, 76 yıldır olduğu gibi, bu yıl da 10 Kasım’da O’nu özlemle andı.
Sadece yurttaşlarımız değil, dünyanın bütün mazlum ulusları O’nu her yıl, 10 Kasımda anmaktadır.
Sizler, Tıbbiye’nin mirasını temsil eden bir örgütün yöneticileri olmanıza rağmen, bu yıl da, onu tek bir kelimeyle olsun anmadınız.
Sayın Merkez Konsey Üyeleri,
Emperyalizme karşı, mazlum uluslar adına ilk ulusal kurtuluş savaşını zafere ulaştırmış büyük devrimciye, asıl biz hekimlerin ihtiyacı, bugün her zamankinden fazladır. Sadece sağlık alanında kaybetmekte olduğumuz bütün kazanımlarımızda bile O’nun damgası vardır. Dolayısıyla, hekimler adına mücadele etmek durumunda olan bir örgütün O’nun mirasına sahip çıkması, başarılı olabilmesinin şartlarından en önemlisidir. Çünkü O, hekimleri bir araya getirebilmeye katkı sağlayacak en önemli değerimizdir.
Dünyanın bütün uluslarının saygı duyduğu ve andığı bu büyük devrimciye karşı göstermekte olduğunuz, en hafif deyimle kayıtsızlığınız, inanınız ki hekimlerin çok büyük çoğunluğu tarafından üzüntü ve tepki ile karşılanmaktadır.
Türkiye’de Mustafa Kemal Atatürk’e kayıtsızlık hekimlerin çok büyük bir çoğunluğunun meslek örgütümüzden uzaklaşmasına neden olmaktadır.
Sayın Merkez Konseyi üyeleri,
Mustafa Kemal Atatürk’e karşı takındığınız bu tutumu, İzmir hekimleri merak etmektedirler ve bu tutumunuzun nedenlerini açıklamanızı beklemektedirler.
Saygılarımızla.
 
İZMİR TABİP ODASI
YÖNETİ KURULU

 

Bu haber 1591 kez okunmuştur.