ANTİKÇAĞ’DA İZMİR / SMYRNA

12.11.2014

 

ANTİKÇAĞ’DA İZMİR / SMYRNA

ANTİKÇAĞ’DA İZMİR  / SMYRNA
 
BAYRAKLI’DAN-KADİFEKALE’YE
 
06 Aralık 2014, Cumartesi  
 
Ark.  Şükrü TÜL Danışmanlığında…

En az 8500- 9000  yılık geçmişe sahip olan bu güzel kent, ev sahipliği yaptığı pek çok uygarlığın izlerini taşır. Henüz gün yüzüne çıkarılmamış prehistorik buluntular, antik dönem yapıları, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi anıtsal eserleri, sivil mimarlık yapılarıyla; İzmir aslında dünya kültür mirası açısından korunması gereken bir kent konumundadır…
TUR PROGRAMI:
Sabah saat 08.30’da Alsancak/Lozan Meydanı’nda; 09.00’da Karşıyaka /Yunuslar ’da buluşuyoruz. Tura geç başladığımız için sabah kahvaltısını yaparak tura gelmenizi öneriyoruz.
Smyrna gezilerimize, geleneksel olarak İzmir’in ilk kuruluşuna sahne olduğu düşünülen BAYRAKLI TEPEKULE’den başlarız.. Buradan kentimizi hem panoramik hem de tarihi olarak izlemek, gelişimi daha kolay izlememizi sağlar.. Tepekule’de özellikle Helenistik ve Roma Dönemi kalıntıları ön plana çıkar. Ancak bu yerleşimin çok daha eskilere dayandığını gösteren buluntular kentin geçmişini  İ.Ö. 8000’lere kadar götürür..
Tepekule’den sonra KADİFEKALE’ye gidiyoruz. Etrafımızı çepeçevre saran körfez manzarası içinde PAGOS Dağı’nda kurulan yeni Smyrna’nın kuruluş hikâyesini dinliyor, kale içindeki kalıntıları görüyoruz. Ardında Kadifekale’den aşağıya doğru yürümeyi planlıyoruz. Yeni düzenlemelerle  Kadifekale çevresi yeni bir görünüm kazandı. Kayıp Stadium, Tiyatro yerleri
Hakkında bilgileniyoruz.  Sonra Öğle yemeği molası veriyoruz. ( Yenice İsmet Usta’da)  Yemek sonrasında AGORA’ya gidiyoruz.. Agora gezimizde, Agora Meydanı, Kuzey kapısı, Bazilika altı, Batı Yapısı (Stoa) ve Antik Çarşı ile yeni kazıları inceliyoruz.
Gezimizi noktalamadan önce, gün boyunca gördüğümüz kazı alanlarından çıkarılan eserleri görmek için Kültürpark'taki İZMİR TARİH VE SANAT MÜZESİ'NE gidiyoruz.
Akşamüzeri İzmir'in Antik Çağı hakkında dağarcığımızı epey zenginleştirmiş olarak, İzmir gezisini tamamlıyoruz..
BAŞVURU : İZMİR TABİP ODASI (232) 463 11 33
TUR FİYATI: 45 ,- TL
FİYATA DAHİLOLAN HİZMETLER: Ulaşım, rehberlik ve danışmanlık hizmeti .
DAHİL OLMAYANLAR: Öğle yemeği ve içecekler, Agora ve Müze giriş ücreti.
 
ÖNEMLİ NOTLAR
 

** Bu gezimiz  Cumartesi günü İzmir Tabip Odası üyelerine yapılacaktır. Fiyatı . 45,- TL dir. 

**Turlarımız tek otobüsle sınırlıdır. Araca en fazla 43-44 yolcu alabiliyoruz.  
***Aracımız dolunca rezervasyon sonlandırılır.
**Günü birlik turlarda araçda koltuk numarası verilmez.
**Tura son kayıt tarihi 03 Aralık 2014, Çarşamba günü- Katılımcı isim soyisimleri  / araca biniş yerleri  bilgilerinin bize en geç Çarşamba günü bildirilmesi gereklidir. 
**Son kayıt tarihine ( 03 aralık 2014 )  kadar yapılan iptallerde ücret iade edilir. Ancak daha sonraki iptallerde veya tur sabahı gelinmediğinde ücret iadesi yapılamaz.
** Zorunlu durumlarda tur programında değişiklik yapılabilir.
Bu haber 3108 kez okunmuştur.