10 Kasım !

10.11.2014
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜMÜZÜ ÖZLEMLE ANIYORUZ …
 
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü 2014’ün 10 Kasım’ında özlemle anıyoruz.
 
Bugün toplumsal hayatımızın her alanında, onun ilke ve devrimlerine her zaman olduğundan daha fazla sahip çıkmamız gereken bir dönem yaşıyoruz.
 
Hekimlerin hak ve çıkarları için olduğu kadar, yurttaşlarımızın sağlık hakkı için de sürdürdüğümüz mücadelede, onun, devletin en öncelikli hedefinin sağlıklı bir toplum yaratmak olması gerektiği ilkesi bize yol göstermeye devam ediyor.
 
Madenlerimizde iş cinayetlerine kurban giden yurttaşlarımız, kesilen zeytin ağaçlarımız, ezilen kadınlarımız; hepsi Mustafa Kemal Atatürk’ün toplumun genel çıkarlarını savunmak demek olan halkçılık ve devletçilik ilkeleri terk edildiği için yaşanıyor. Bu nedenle, ona ve ilkelerine sahip çıkıyoruz.
 
Ülkemiz ve ulusumuz bölünme tehdidi ile karşı karşıya kaldığı için, onun devrimle bir millet yaratma mücadelesi bize yol gösteriyor.
 
Sağlık alanımız başta olmak üzere, hayatın her alanında emperyalizmin baskısı altında kaldığımız için, onun tam bağımsızlık ilkesi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.
 
Hekimlik için, ülkemiz ve ulusumuzun birlik ve kardeşliği için, bağımsızlığımız için mücadelemizde, onun azim ve kararlılığı bize yol gösteriyor.
 
Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü özlemle anıyor, onun ilke ve devrimlerine kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğimizi, hiçbir kuvvetin bizi bu yoldan ayıramayacağını bir kez daha ifade ediyoruz.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1554 kez okunmuştur.