Hekime Şiddet devam ediyor!!!

04.11.2014
 
29 Ekim 2014 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinde kritik bakım alanında yatmakta olan son dönem akciğer kanseri ve kalp yetmezliği tanıları olan bir hastanın kalbinin durması sonrasında hastaya müdahele eden doktor ve sağlık personeli ekibi; hastayı hayata döndürmek için insanüstü çabasıyla uğraş verirken hasta yakınları elini kolunu sallaya sallaya içeri girerek doktor ve müdahale ekibine saldırmış, darp ederek linç girişiminde bulunmuş, silahla öldürmekte tehdit etmişti.
 
03.11.2014 tarihinde Asistan Meslektaşlarımızın Odamıza başvurusuyla, yapılan basın açıklaması duyurusu Odamız tarafından bütün yazılı ve görsel basına iletildi. Tüm meslektaşımız yapılacak basın açıklamasına SMS ile davet edildi.
 
04.11.2014 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis önünde yapılan saldırıyı kınamak için bir basın açıklaması yapıldı.
 
Yapılan Basın Açıklamasında, Şiddet olayları ile gündeme gelmek istemiyoruz, Halkımız tarafından sağlık çalışanlarına şiddetin meşru görülmesini istemiyoruz, Can güvenliğimizle ilgili endişe duymadan sadece görevimizi yapmak istiyoruz, Canınız nasıl bize emanet ise bizim canımızda size emanet, Sizleri sağlık çalışanlarına karşı şiddete sessiz kalmamaya davet ediyoruz söylemlerinde bulundular.
 
Basın Açıklamasına Odamız Başkanı Dr.Suat Kaptaner, Oda Genel Sekreterimiz Dr. Mete Güzelant ve TTBMK Üyesi Dr. Fatih Sürenkök, DEÜTF Hastanesinde çalışan çok sayıda meslektaşımız, Acil Tıp Asistanları ve diğer hastanelerden gelen hekimlerde katıldı.

Basın Açıklamasının ardından, DEÜTF Hastanesi bahçesinde bulunan 2012 yılında hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan' ın temsili mezar taşının bulunduğu alana sessizce yürünerek, mezar taşına beyaz karanfiller bırakıldı.

 

 

Diğer Resimler için tıklayınız...

Bu haber 1667 kez okunmuştur.