Bayrağımıza ve Atatürk'e Yapılan Saldırıları Nefretle Kınıyoruz!

15.10.2014

 

BAYRAĞIMIZA VE ATATÜRK'E YAPILAN SALDIRILARI NEFRETLE KINIYORUZ! BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI BARIŞ, BİRLİK VE KARDEŞLİĞE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ!

Ülkemiz tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de sadece kendi yurttaşları için değil komşu ülkelerde yaşayan insanlar içinde güvenli yaşanılacak ve sığınılacak topraklar olmuştur.

Güney sınırımıza komşu Irak ve Suriye’deki insanlar yaşadığı toprakları,savaş ve çatışma ortamı nedeniyle,  terk etmek zorunda kalmış ve zorunlu olarak ülkemize sığınmışlardır. Mülteciler açısından bakıldığında; çatışmaların yaşandığı bölgelerde, güvenilerek sığınılacak tek ülke Türkiye’dir ve zulümle karşı karşıya kalmış, yaşamları tehdit altında olan bu masum insanlara kucak açmak bizlerin insani görevidir.
 
Son zamanlarda sınırlarımız dışında Suriye topraklarında yaşanılan çatışmalar gerekçe gösterilerek, ülkemizde gerçekleştirilen şiddet olaylarında, yurttaşlarımız yaşamını yitirmiş, güvenlik kuvvetlerimiz şehit olmuş ve yaralanmıştır. Başta okullar, sağlık merkezleri olmak üzere, kamu binaları, halk otobüsleri ve halkın vergileriyle alınan kamu mallarına zarar verilmiş, halkımızın SAĞLIK ve EĞİTİM HAKKI engellenmiştir.
 
Bunların da ötesinde ülkemizin ortak değeri olan BAYRAĞIMIZA ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e haince saldırıda bulunulmuştur. Bayrağımız yırtılmış, heykeller yakılmıştır.
 
Bu saldırıları yapanların, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarını anlamaları için, çok uzağa değil, Irak, Suriye, Libya ve Mısır’a bakmaları yeterli olacaktır.         
 
Yapılanlar ülkemizde birlik ve kardeşlik duygularını yıkmaya  yönelik olup, yaşadığımız olaylar bizlere bir kez daha göstermiştir ki; Ülkemizde BİRLİK ve KARDEŞLİK, sadece ülkemiz sınırları içinde yaşayan yurttaşlarımız için değil ülkemiz sınırları dışında yaşayan insanlar içinde yaşamsal önem taşımaktadır.
 
Ülkemizin Birlik, Bütünlük ve Kardeşlik ortamını korumak ve yaşatmak  bu ülke topraklarında yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak görev ve sorumluluğudur.    
 
Bu nedenle, bu saldırıları yapanları, IŞİD, PKK ve diğer terör  terör örgütlerini ve destekçilerini protesto ediyoruz.
 
Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere,herkesi ülkemizde Barış,Birlik  ve Kardeşlik  ortamını korumaya yönelik olarak  sorumlu ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.
 
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün engin öngörüsü ile ortaya koymuş olduğu "YURTTA BARIŞ, CİHANDA BARIŞ" ilkesine tekrar dönülmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. 
 
İZMİR TABİP ODASI                   
Bu haber 2790 kez okunmuştur.