Prof. Dr. Hülya Güven’den Geçici Görev Yollukları Konusunda Soru Önergesi

15.10.2014

 

Bir süredir geçici görev yolluklarının ödenmesi konusunda sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle bütün şehir yasası gerekçe gösterilerek geçici görev yollukları ödenmemiştir.

Konuyla ilgili olarak Oda’mızca bir basın açıklaması yapılmış ve sorunun çözümü için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığına bir yazı gönderilmişti.
 
/L/TR/mid/396/hcid/1/hid/1134/YETER_ARTIK_!!!!__HEKIMLERE_BU_KADAR_ZULUM_YETER_!!!!!.htm#HaberDetay
 
Geçici görev yollukları konusunda yaşanan hukuki boşluk,  11.09.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 6552 sayılı Torba Yasa ile giderilmiş ve geçici görev yolluklarının ödenmesi yönünde bir düzenleme yapılmıştır. Bu konuyla ilgili olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne ve Genel Sekreterliklere bir yazı gönderilerek geçici görev yolluklarının ödenmesi istenmiştir.
 
/L/TR/mid/396/hcid/16/hid/1151/Gecici_Gorev_Yolluklari_Hakkinda_Duzenleme.htm#HaberDetay
 
Ayrıca Oda’mızın da katkıları ile CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven, 02.10.2014 tarihinde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vermiştir. Soru önergesinde, İzmir’in ilçelerine yapılan görevlendirmelerde harcırahların neden ödenmediği, harcırah ödenmeden personelin görevlendirmesinin nasıl yapıldığı, personelin mağduriyetinin nasıl giderileceği yönünde bilgiler istenmiştir.
 
Soru önergesi için tıklayınız.
 
Gelişmeler hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilmeye devam edecektir.
 
Bilgilerinize sunulur.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 3824 kez okunmuştur.