Soruşturmacı Havuzu Oluşturuyoruz...

09.10.2014
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Tabip Odaları, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu kurulmuş kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüdür. Kuruluş yasamız gereği, Tabip Odalarının görev ve yetkileri içinde, mesleki etik değerleri korumak ve etik değerlere aykırı bir durum olduğu takdirde bu eylemleri soruşturmak görevi bulunmaktadır.
 
Tabip Odası, meslektaşlarımızla ilgili yakınmaları 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu ve Türk Tabipleri Birliği Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre soruşturmaktadır.
 
Oda’mız tarafından yürütülen soruşturmalar ise, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen “soruşturmacı” tarafından yürütülmektedir.
 
Soruşturmacının görevi, soruşturma açılmasına karar verilen dosyalarda, tarafların iddialarını araştırmak, delilleri toplamak ve bir soruşturma raporu hazırlamaktır.
 
Soruşturmacı olarak görev alan meslektaşlarımıza, soruşturma dosyanın kapsamı ve niteliği ile harcadığı mesai karşılığında bir ücret ödenmektedir. Soruşturmacılara, TTB Asgari Ücret Tarifesine belirlenmiş muayene ücretinin 1 ile 5 katı  tutarında bir miktarda ödeme  yapılabilmektedir.
 
Yönetim Kurulu’muz, Oda’mız tarafından yürütülen soruşturmalarda görev almak üzere, bir soruşturmacı  havuzu oluşturulmasına karar verilmiştir.
 
Oda’mız tarafından yapılan disiplin soruşturmalarında, “soruşturmacı” olarak görev almak isteyen meslektaşlarımızın 24.10.2014 tarihine kadar bilgi vermelerini rica ederiz.
 
Bildirimlerinizi, ozlem@izmirtabip.org.tr  adresine,  konu bölümüne  “soruşturmacı havuzu” yazarak, ad-soyad, iletişim bilgilerinizi ekleyerek yapabilirsiniz. Ayrıca, Oda’mızın “463 11 33” nolu telefonundan dahili “114”ü tuşlayarak  bilgilerinizi iletebilirsiniz.
 
Soruşturmacı  listeleri belirlendikten sonra, ilgili mevzuat  ve soruşturma yöntemleri konusunda meslektaşlarımıza bir EĞİTİM verilecektir.
 
Saygılarımızla.
 
 

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 1658 kez okunmuştur.