Geçici Görev Yollukları Hakkında Düzenleme

19.09.2014
 
 
Bilindiği üzere, bütün şehir yasası uygulamaları sonucu, bir süredir mevzuattaki düzenleme eksikliği gerekçe gösterilerek geçici görev yollukları meslektaşlarımıza ödenmemiştir.
 
Konuyla ilgili olarak 13.08.2014 tarihinde Oda’mız tarafından bir basın açıklaması yapılmış ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bir yazı gönderilmiştir.
 
/L/TR/mid/396/hcid/1/hid/1134/YETER_ARTIK_!!!!__HEKIMLERE_BU_KADAR_ZULUM_YETER_!!!!!.htm#HaberDetay
 
11.09.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 6552 sayılı Torba Yasa düzenlemeleri içinde Harcırah Kanunu’nda yapılan bir değişikliğe yer verilmiştir. Bu değişiklik ile memuriyet mahalli kavramı yeniden tanımlanmıştır.
 
Bu düzenlemeye göre, memuriyet mahalli, büyükşehir belediye sınırları içinde, memurun asli kadrosunun olduğu veya ikametgahının bulunduğu ilçe belediye sınırları içinde kalan ve yerleşim özellikleri bakımından bu yerlerin devamı niteliğinde olan yerler ve kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerler şeklinde tanımlanmıştır.
 
Dolayısıyla, büyükşehir belediye sınırları içinde olsa dahi, tanımlanan bu yerler dışına yapılan geçici görevlendirmelerde yolluk ödenmesi yasal zorunluluk haline getirilmiştir. Örnek vermek gerekirse, Konak’ta görev yapan bir hekim, Tire veya Bergama ilçesine görevlendirildiği takdirde, hekime yolluk ödenmesi gerekmektedir.
 
Ayrıca kanunda yapılan bir başka düzenleme ile, kanunun yürürlük tarihi 31.03.2014 olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla, bütün şehir yasası uygulamasının başladığı 31.03.2014 tarihinden sonra yapılan görevlendirmelerde yolluklarını alamayan hekimlere de ödeme yapılması gerekmektedir.
&nbs
Bu haber 1991 kez okunmuştur.