TTB Halk Sağlığı Gezici Eğitim Semineri Oda’mızda Yapıldı

11.09.2014

 

Türk Tabipleri Birliği 26. Halk Sağlığı Gezici Eğitim Seminerleri çerçevesinde, Halk Sağlığı Araştırma Görevlisi meslektaşlarımız Oda’mızı ziyaret etti.

TTB tarafından, Halk Sağlığı Araştırma Görevlileri için bu yıl 26.’sı düzenlen Halk Sağlığı Gezici Eğitim Semineri’nin konusu “Çalışan Sağlığı, İş Kazaları ve Sağlık Hizmetleri” olarak belirlenmiştir.
 
8 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Oda’mız İşyeri Hekimliği ve İşçi Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr.Hakan Toksöz, araştırma görevlisi meslektaşlarımıza bir sunum yaptı. Sunumda, işyeri hekimliği ve işçi sağlığı alanında geçmiş süreçte yaşananlar;  İzmir Tabip Odası’nın çalışmaları;   mevzuat değişikliklerinin bu alana yansımaları ve güncel durum hakkında genel bir değerlendirme yapıldı.
 
Sunumun ardından, Komisyon Başkanı Dr.Hakan Toksöz ve Komisyon üyesi Dr.Okhan Aydın ile Oda’mız Hukuk Bürosundan Av.Mithat Kara, araştırma görevlilerinin bu alana ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Soru yanıt şeklinde gerçekleşen bu bölümde, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında işyeri hekimlerinin sorumlulukları; bu alanda çalışan profesyonellerinin hukuksal durumu; iş kazalarının mesleki ve hukuki  boyutu gibi konularda değerlendirmeler yapıldı.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 4688 kez okunmuştur.