Hastanelerin Birleştirilmesi Kararı İptal Edildi

08.08.2014

 

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliğine Gönderilen yazı ile, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr.Suat Seren Göğüs Hastaları Hastanesi’nin birleştirilerek Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında faaliyet göstermesine yönelik birleştirme kararının iptal edildiği bildirilmiştir.

Bu yazıya göre, her iki hastanenin kurumsal kimlikleri ayrı ayrı devam edecektir. Hastanelerin idari yönden ayrı hastane statüsü devam edecek, hastaneler mali yönden birleştirilecektir.
 
Bu yazı ile, uzun süredir Oda’mız başta olmak üzere uzmanlık dernekleri ve kamu çalışanları sendikalarının hep birlikte sürdürdüğü mücadele başarıya ulaşmıştır. Bu konuda, 4 Ağustos 2014 tarihinde, hastane bahçesinde, hastane çalışanlarının katılımıyla basın açıklaması yapılmıştır.
 
Oda’mız Başkanı Dr.Suat Kaptaner, TKHK Başkanı Dr.Zafer Çukurova ile görüşerek her iki hastanenin kurumsal kimliğinin devam etmesi yönündeki taleplerimize duyarlılık gösterdiği için teşekkür etmiştir. Uzmanlık dernekleri tarafından Sağlık Bakanlığına iletilen dal hastanelerinin geleceğine ilişkin tartışmaların yapılacağı bir çalıştayın gerçekleşmesi halinde, Oda’mızın da bu çalıştaya katılmasının yararlı olacağı görüşümüz Kurum Başkanı tarafından olumlu bulunmuştur.
Gelişmeler hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilecektir.
 
 
TKHK’nun 21.07.2014 tarihli yazısı için tıklayınız
 
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1783 kez okunmuştur.