Acı Kaybımız...

18.06.2014

 

 

Değerli Meslektaşımız,

 
Odamız üyesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yusuf Erşahin’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
 
Cenazesi 19.06.2014 Perşembe günü saat 12:30’da Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisi’nde düzenlenecek törenin ardından, Bostanlı Beşikçioğlu Camiinde kılınacak ikindi namazı sonrası Soğukkuyu Mezarlığı’na kaldırılacaktır.
 
Ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Tıp Topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.
 
 
Ayrıca, Acı kaybımız EÜTF Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Yusuf ERŞAHİN'i içimizden birisi EÜTF Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr İbrahim ULMAN yazmış.
 
Paylaşıyoruz.
 
Başta kederli ailesi, sevenleri ve öğrencileri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun!
 
Anısına saygıyla!
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
 

 

Sizlere çok büyük bir kaybımızın acı haberini vermek için yazıyorum.

Prof. Dr. Yusuf ERŞAHİN genç yaşında, en verimli çağında aramızdan ayrılmıştır. Yusuf hocamız Türkiye’de nöroşirurjinin dünya çapındaki isimlerindendir. Türkiye’de pediatrik nöroşirurjinin kurucularından, gelişmesine en çok katkı yapanlardan, en çalışkan emekçilerinden ve en üretken isimlerinden biri olan ERŞAHİN, Ege Üniversitesi’nin en çok uluslararası yayın yapan öğretim üyelerinin içindedir. Sadece 2013 yılında 6 yurtdışı yayın yapmıştır. Çok sayıda kongre ve kurs düzenleyen, sürekli ulusal ve uluslararası toplantılara katılan ERŞAHİN 2015’de 43. ISPN (Uluslararası Pediatrik Nöroşirurji Derneği) Kongresi’nin ev sahipliğini yapacaktı.

 

 
Yusuf ERŞAHİN’i ülkemiz çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisi camiası da yakından tanımaktadır. Kongrelerimize, çalıştaylarımıza, kurslarımıza defalarca Saffet Mutluer Hoca ile birlikte veya değişimli olarak katkıda bulunmuşlardır. Uzun yıllardır spina bifida hastalarını birlikte takip ettiğimiz, Türkiye Spina Bifida Derneği’ni birlikte kurduğumuz Yusuf hocamız, en son olarak 30-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Adana’da Dr. Sema İskit’in PEDURO himayesinde gerçekleştirdiği Spina Bifidalı Hastaya Multidisipliner Yaklaşım toplantısına katılmış ve toplantıdan bir hafta sonra Legionella pnömonisi nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Ne yazık ki bu sabah bu verimli yaşam çok erken noktalandı.

Prof. Dr. Yusuf ERŞAHİN yeri doldurulması mümkün olmayan bir insandır. Bilime katkıları yanında insan olarak da üstün vasıfları ile öne çıkmış olan ‘’Yusuf Ağabeyimiz’’ unutulmayacak birisidir...
 
Bu bilim şehidinin anısı önünde saygıyla eğiliyor, kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine, meslektaşlarına, hastalarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

İbrahim ULMAN
Pediatrik Üroloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Bu haber 2381 kez okunmuştur.