Bayrağımıza Yönelik Saldırganlığı Lanetliyoruz.

11.06.2014

 

Bayrağımıza Yönelik Saldırganlığı Lanetliyoruz
Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığının  bahçesindeki gönderde yer alan bayrağın, indirilmesi, sadece bir terör eylemi değil bunun ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve bütünlüğüne ve kutsal sembollerine yönelmiş çok ciddi bir saldırıdır. Bu menfur saldırıyı en ciddi şekilde protesto ediyoruz.
 
Saldırganlığın bu düzeye varmasını cesaretlendirenleri, sessiz ve tepkisiz kalanları üzüntüyle izliyor ve kınıyoruz.
Ülkenin varlığını ve bütünlüğünü korumakla görevli Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olarak, Cumhurbaşkanını, bu konuda esas sorumlu durumda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve  Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke topraklarını  ve Cumhuriyetin sembolü olan Türk Bayrağını  korumaya davet ediyoruz.
 
İlgili yöneticilerin, hiyerarşi içinde, bu menfur olayın başından itibaren oluşum sürecindeki sorumlulukları yadsınamaz ve bu sorumlulukların gereğini yerine getirmelerini talep ediyoruz.
 
Bu makamlarda yer alırken edilen yeminlere sadık kalınması ve yukarda Türkiye Cumhuriyetinin bir sembolü olan Türk Bayrağına ilişkin yasal düzenlemelerin  gereğinin yapılması  ve en kısa zamanda da, bu fiili gerçekleştirenlerin, bunu hazırlayanların ve bu menfur olaya direkt veya dolaylı olarak yol açan ve hatta önleyemeyenlerin, ihmal ve kastı olanların  hızla tespit edilerek yargı önüne çıkarılması ve bundan böyle benzer girişimlerin en ciddi tedbirlerle  önlenmesi en büyük dileğimizdir.
 
Devletimiz ve yöneticiler, Hem anayasamız ve hem de uluslararası belgelerin öngördüğü şekilde , tüm vatandaşlarımızın  can ve mal güvenliğinden sorumludurlar ve  bir arada, barış içinde, her etnik köken dini inanç ve mezhepten insanın bedensel , toplumsal ve ruhsal olarak sağlıklı, barışçıl bir ortamda güven içinde yaşamasını sağlamakla yükümlüdürler.
 
Bu yükümlülüklerin hemen ve acilen gerçek yaşama geçirilmesini talep ederiz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
 
İZMİR TABİP ODASI YÖNETİM KURULU
Bu haber 1664 kez okunmuştur.