Bu Uygulamadan Vazgeçin...

31.05.2014
 
 
İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hastane olarak kapatılması girişimlerine karşı İzmir Tabip Odamızda basın toplantısı yapıldı.
 
İzmir Tabip Odamızın planladığı basın toplantısı 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11:00 de  Konferans Salonumuzda yapıldı.
 
Basın toplantısında, İzmir Tabip Odası, Türk  Toraks  Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nin ortak görüşlerini Oda Başkanı Dr.Suat Kaptaner açıkladı.
 
Toplantıya katılan, Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr.Oya İtil,Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği temsilcisi Doç.Dr. Emel Ceylan,odamız üyesi CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven,CHP İzmir Milletvekili Musa Çam,CHP İl Başkan Yardımcısı odamız üyesi Dr.Ülkümen Rodoplu,Odamız Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr. Süleyman Kaynak’ta görüşlerini belirttiler.
 
 
 
 
31.05.2014
 
İZMİR'DE  TARİHSEL BİR KURUM VE KİMLİK DAHA YOK EDİLMEK AŞAMASINDA !!!!
 
 
DR.SUAT SEREN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KAPATILMAK İSTENİYOR !!!!!
 
 
SAĞLIK BAKANLIĞI'NI BİLİM İNSANLARININ, HASTALARIN VE İZMİRLİLERİN
SESİNE KULAK VERMEYE VE BU  GİRİŞİMDEN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUZ !!!!!!
 
 
İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH)'nin birleştirme yolu ile genel hastane haline getirilme, dolayısıyla, aslında kurumsal kimliğinin ve özgünlüğünün ortadan kaldırılarak kapatılma girişimleri olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.
 
Sağlık ortamında, bu konuda bilimsel ve mesleki olarak görüş, katkı ve öneri sunabilecek bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, uzmanlık derneklerinin ve hastane yönetici ve çalışanlarının görüşüne başvurulmaya, bilgilendirmeye gereksinim duyulmamıştır.
 
Bu girişim, gerekçeleri paylaşılmadan, adeta bir oldu bitti tarzında gündeme getirilmiştir.
 
Bu girişimin, İzmir'in, Ege Bölgesi'nin ve ülkemizin sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyeceği son derece açık bir gerçektir.
 
Ülkemizde, solunum hastalıklarının sıklığı, hastalık oluşturma ve ölümle sonuçlanma oranları, diğer hastalıklara oranla çok yüksektir.
 
Sigara alışkanlığı, solunum yolları enfeksiyonları, tüberküloz, akciğer kanseri ve artan yaşlı nüfusun solunum yoğun bakım gereksinimi nedeniyle, önümüzdeki yıllarda, solunum hastalıklarının oluşturduğu hizmet yükü giderek artacak, uzmanlaşmış göğüs hastalıkları hastaneleri ve ayrı tüberküloz servislerine gereksinim daha da önemli bir hale gelecektir.
 
Genel hastanelerde öncelikli hizmet alma şansı olmayan kronik ve diğer akciğer hastaları, tüberküloz hastaları, bu tür hastaların sorunlarına çözüm bulabilme doğrultusunda özel olarak yapılanmış bu hastaneler ortadan kaldırıldığında büyük sorunlar yaşayacaktır.
 
İzmir Suat Seren Göğüs ve Göğüs Cerrahisi Hastalıkları EAH, gelişmiş hizmet, eğitim ve araştırma olanaklarıyla, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunmaktadır.
 
Bu dalda nitelikli uzmanların yetişmesini sağlayan, Sağlık Bakanlığına bağlı bölgedeki tek ve en önemli eğitim ve araştırma hastanesidir.
 
Bu hastanede yıllar içinde oluşan, alt yapı ve insan gücüne ilişkin deneyim, birikim ve özellikler, özgün bir model oluşturmakta ve dünyadaki örnekleri ile karşılaştırılabilecek düzeye gelmiş durumdadır.
 
Son dönemlerde, hastanenin bütün bu birikimleri sayesinde hastanenin gelirleri yükselmiş, çalışma ortamında memnuniyet artmış,  son derece üst düzey bir hastane haline gelmiştir.
 
Ülkemizde yatarak tedavi gören göğüs hastalıkları hastalarının, İzmir ve Ege bölgesinde üçte birinin yatırıldığı, yapılanma ve işletme anlayışı uluslar arası düzeye yükselmiş bu özellikli hastanenin genel hastane haline getirilmesi, bu birikimleri zaman içinde eriterek, yılların emeklerinin ve yatırımlarının boşa gitmesine yol açacaktır.
 
Hastane bu anlamda üstlendiği misyonu yerine getiremez hale gelecektir. Genel hastane haline dönüştükçe, ekonomik veya diğer çeşitli gerekçeler ileri sürülerek, örneğin tüberkülozlu hastaların bu ortamda yatırılmasından vazgeçilebilecektir.
 
Yaşlanan nüfusun artan solunum yolları sorunlarına çözüm üretmek için özel yapılanmış bu hastane özelliklerini kaybedecektir.
 
Bu durumdan en büyük zararı ise, bölgede bu hastanenin olanaklarından yararlanan ve başka bir kurumda bu olanaklardan yararlanabilme olanakları son derece kısıtlı hale gelecek hastalar görecektir.
 
Bu girişim gündeme getirildiğinden beri, ortaya hiçbir somut gerekçe konulmamıştır. Ancak gündeme gelen tek somut gelişme, birleştirildiklerinde, isimlerinin, kurumsal kimliklerinin ortadan kaldırılacağı söylenen, başta hastanenin bugünkü örnek duruma gelmesinde büyük katkıları olan, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH yöneticileri olmak üzere, Tepecik EAH ile birlikte her iki hastanenin yöneticilerinin yönetici kimliklerinin ortadan kalkmış olacağı ve değiştirilecekleridir.
 
Bütün bu girişimin, yeni kadro atamaları hedeflenerek yapılıyor olduğuna inanmak istemiyoruz...
 
Sağlık Bakanlığı'ndan,  Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanemiz gibi bir Göğüs Hastalıkları Özel Dal Hastanesinin büyük bir emekle oluşturulmuş birikiminin ortadan kalkmasına yol açacak bu girişimin ivedilikle durdurulmasını talep ediyoruz.
 
Bu hastanelerin varlığının devam etmesinin, ülkemiz göğüs hastalıkları sorunu ve genel hasta hizmeti açısından çok önemli bir adım olduğuna, bunların ülkemiz ve halkımız açısından vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz.
 
 
 
İZMİR TABİP ODASI
TÜRK TORAKS DERNEĞİ
TÜRKİYE SOLUNUM ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ
 
 
Basın Haberleri
 
 
Tarih: Yayın Adı: Haber Başlığı:
01.06.2014 9 EYLÜL İZMİR TABİPLER, HASTANELERİN BİRLEŞTİRİLMESİNE KARŞI
01.06.2014 AYDINLIK GAZETESİ VEREM HASTALARININ ŞEFKAT YUVASINI KAPATMAYIN
01.06.2014 CUMHURİYET İZMİR BASKISI 'HASTALIKLAR YOK SAYILIYOR'
01.06.2014 EGE'DE BUGÜN İHTİSAS HASTANELERİNİ KAPATMAYIN
01.06.2014 HABERTÜRK EGELİ KAPTANER: HASTANELERİN BİRLEŞTİRİLMESİNE KARŞIYIZ
01.06.2014 MİLLİYET İZMİR EGE BİRLEŞMEYE TEPKİ VAR
01.06.2014 ÖZGÜR GÜNDEM BU HASTANELER AÇIK KALMALIDIR
01.06.2014 POSTA İZMİR EGE SUAT KAPTANER TEPKİ GÖSTERDİ
 
 
 
Bu haber 2119 kez okunmuştur.