İzmir'de, Tarihsel Bir Kurum ve Kimlik Yok Edilmek Aşamasında !!!

30.05.2014
 
Ülkemizin en önemli Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanelerinden birisi olan Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi,  Yenişehir Eğitim Hastanesi Kompleksi adı altında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilerek asli işlevinden uzaklaştırılmaktadır.
 
Ülkemizin en köklü iki eğitim ve araştırma hastanesini de kurumsal olarak yok edecek bu uygulamanın gerekçesi yetkililerinden tarafından net olarak ortaya konulamamaktadır.
 
Gerek meslektaşlarımızın gerekse hastalarımızın zararına olan bu oldu bittiye karşı, Odamız,   Göğüs Hastalıkları ile ilgili Dernekler ve İzmir milletvekillerimizle görüşmelere başlamıştır. Bu çerçevede kısa ve uzun vadeli etkinlikler planlanmakta olup gelişmeler hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilecektir. Bu çerçevede; 
 
31.05.2014 Cumartesi günü saat 11.00’de; İzmir Tabip Odası, Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve CHP İzmir Milletvekillerinin de destek vereceği bir basın toplantısı yapılacaktır. Toplantı, İzmir Tabip Odası Orhan Süren Toplantı Salonunda yapılacaktır.
 
03.06.2014 Salı günü 12.15-13.30 saatleri arasında, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda, meslektaşlarımızın katılımıyla bir toplantı yapılacaktır. Toplantıda, meslektaşlarımızın değerlendirmeleri de alındıktan sonra önümüzdeki dönem mücadele programı oluşturulacaktır.
 
Bütün meslektaşlarımızı, bu oldu bittiye karşı dayanışma içinde olmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.
 
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
Bu haber 2422 kez okunmuştur.