“Sağlikta Şiddet” Kitap Oldu

25.05.2014
 
 
 
Sağlıkta Şiddet Sorunu konulu kitap Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Yayınlarından Ayın Kitabı olarak 124. sayı ile okurlarla buluştu.
 
Kitap son yıllarda ülkemizde önemli bir sorun haline gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusuna etik, hukuk, psikiyatri, hemşirelik ve medya gibi farklı açılardan yaklaşmayı ve çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.
 
Editörlüğünü Doç. Dr. Çağatay Üstün’ün yaptığı kitabın yazar kadrosu bir hayli zengin:
Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem
Prof. Dr. Ayşe Havutçu
Prof. Dr. Tunç Alkın
Doç. Dr. Çağatay Üstün
Doç. Dr. Aynur Uysal Toraman
Öğr. Gör. Nuray Demirci
Öğr. Gör. Sema Koçan
Av. Mithat KARA
Av. Abdullah Hızal
Esin Sayın Kayser
 
Giriş kısmında Dr. Güntürk Üstün’ün şiddet sorunu hakkında ilginç bir şiiri olan kitabın tanıtım arka kapak yazısı şöyle: Yaşamsal tüm alanlarda tersine dönmüş ve yörüngesinden çıkmış bir dünya düzeninde şiddet, kendisine başlı başına bir yer edinmek ve adeta bir tür “şiddet kültürü” oluşturmak istiyor. Oysa hangi türden olursa olsun, şiddetin benimsenmesi veya son çareymiş gibi tercih edilmesi gereksizdir. Sorunların karşılıklı konuşma ile aşılmasının denenmesi, kaba kuvvet ile bir yere varılamayacağının anlaşılması gerekmektedir. Bugün, önerdiğimiz türden bir uzlaşmadan çok uzakta olduğumuzu fark etsek bile, yine de doğru bir yola yönelmekten vazgeçmemek  en akılcı tutumdur.
 
Son yıllarda ülkemizde sosyal yaşamın yanı sıra, mesleki alanlara da sıçrayan ve giderek artma eğilimi gösteren şiddet olgularının ortaya çıkardığı umutsuz ve sıkıntılı tablo, başlı başına ele alınması gereken bir durumdur.
 
Bu kitap, sağlıkta şiddet sorununu etik, hukuk, psikiyatri, hemşirelik, medya gözüyle incelemeyi ve bu sayede çözüm önerilerine yaklaşmayı hedeflemiştir. Okuyucunun kitapta edineceği bilgilerin; gerçeğe ulaşılmasında, “neden” ve “niçin” ile başlayan soruların cevaplanmasında önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.
 
Bu konu hakkında bilimsel çalışma yapacaklar için etkin bir kaynak olacak kitap Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Yayın Bürosu satış ofisinden temin edilmekte, isteyenlere kargo ile gönderimi yapılmaktadır. İletişim telefon 0. 232. 3903186.
 
İzmir Tabip Odası
 
 
Bu haber 2892 kez okunmuştur.