HEKİMLER BU DAYATMAYA BOYUN EĞMEYECEK!

07.05.2014
Sayı: 14-27                                                                                                                    07.05.2014
 
İZMİR, SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN YENİ BİR DAYATMASI İLE
KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIR!
 
HEKİMLER BU DAYATMAYA BOYUN EĞMEYECEK!
 
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece İzmir’in değil, Ege Bölgesinin sağlık hizmetlerinin yükünü çeken en önemli kurumlardan birisidir.
Sağlık hizmeti yanında yıllardır uzmanlık eğitimi veren bir hastanedir.
Birçoğu akademik unvana sahip deneyimli eğitim görevlileri ve uzman hekimlerin yıllardır emek verdiği bir kurumdur. Hastanesi olmadan kurulan Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile hastanenin kurumsal kimliği adeta ortadan kaldırılmıştır. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda çalışan hekimlerin akademik ve eğitici kimlikleri hiçe sayılmıştır.
Hastanede çalışma ortamının huzuru bozulmuştur. Çalışma barışı ortadan kalkmıştır. Sağlık hizmeti ve akademik ortam olumsuz etkilenmiştir. Yılların deneyimli eğitici hekimleri ve uzman hekimleri küstürülmüş ve dışlanmıştır.
Hastanede günlerce süren, asistan hekimlerle başlayan, bütün hekimlere yayılan grevler yapılmıştır. Hastanede yaşanan sorunlar günlerce kamuoyunun gözü önünde sergilenmiştir.
İzmir Tabip Odası’nın açtığı dava sonucunda, iki kurum arasında yapılan protokol iptal edilmiştir.                           7 Nisan 2014 tarihinde, İzmir’de, Sağlık Bakanlığı, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, YÖK ve Tabip Odası temsilcilerinin katıldığı bir sempozyumla konu tartışılmış, bu koşullarda, hastanenin son derece olumsuz etkilendiği konusu ortak olarak paylaşılmıştır.
Bu eleştiri ve önerilerin değerlendirileceği beklentisi varken, Sağlık Bakanlığı tarafından, 3 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete’de, yeni bir yönetmelik yayınlamıştır. Bu yönetmelikte, eylemler sürecinde tartışılan konuların, yapılan eleştiri ve önerilerin hiçbir şekilde göz önüne alınmadığı görülmektedir.
Sağlık Bakanlığı, her zaman olduğu gibi, bu kadar yapıcı eleştiri ve öneriye karşılık “en iyisini ben bilirim”, “istediğimi yaparım” yaklaşımını bir kez daha dayatmaktadır.
İzmir Tabip Odası ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimleri olarak bu dayatmaya boyun eğmeyeceğimizi açıklıyoruz.
Bu yaklaşıma karşılık her türlü hukuksal ve demokratik mücadeleyi vereceğiz.
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, kurumsal kimliğini, hekimlerin akademik ve mesleki kimliğini hiçbir makamın ortadan kaldırmayı başaramayacağını hep beraber göreceğiz.
 
OP.DR.SUAT KAPTANER
BAŞKAN
YÖNETİM KURULU ADINA
 
 
Bu haber 5381 kez okunmuştur.