23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23.04.2014

 

 

Değerli meslektaşlarımız,

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı TBMM’nin açılışının 94 yıldönümünde coşkuyla kutluyoruz. Başta, çocuklarımız ve torunlarımız olmak üzere hepimize kutlu olsun!
 
 
Bu bayram Reşit GALİP’in kaleminden çıkmış olan “ANDIMIZ”ın ilk kez 1933’teki 23 Nisan kutlamaları sırasında okunmuş olmasıyla da bir başka anlam kazanmış oluyor!
 
 
Bilindiği gibi Reşit GALİP Cumhuriyet’in önde gelen aydınlarından ve kuramcılarından olmasının yanı sıra bir Tıbbiyeli’dir. Bu durum biz meslektaşları için de ayrıca kıvanç ve onur vermektedir!
 
 
Taşlı, tozlu, çamurlu, karlı, pusulu ve akla gelebilecek her türden zorlukla donanmış Anadolu yollarından geçerek Milli Mücadele’yi ilmek ilmek ören Mustafa Kemal 23 Nisan 1920’de ilk Meclis’i açarak Kurtuluş Savaşı’nı da başlatmıştır. Bir sürecin sonu demek olan 23 Nisan 1920 tarihi bir başka zorlu sürecin başlangıcı olmuştur.
 
 
Zorlu savaş süreci 9 Eylül’de bugün havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz İzmir’de işgalcinin denize dökülmesiyle utkuya erişmiştir.
 
 
Bizlere üzerinde yaşadığımız vatanı armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadele arkadaşları olmak üzere ANDIMIZ’ın yazarı Tıbbiyeli Dr Reşit GALİP’i saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz!
 
 
23 Nisan Kutlu Olsun!
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1644 kez okunmuştur.