Resmi Tatillerde SGK’nun Provizyon Vermesi Uygulaması Kaldırıldı...

31.03.2014

 

SGK, resmi tatiller (23 Nisan, 19 Mayıs, Kurban Bayramı ve Pazar günleri gibi) ve pazar günleri özel sağlık kuruluşlarına bütün branşlar için provizyon verilmesi uygulamasını kaldırdı.

SGK tarafından resmi tatiller ve pazar günleri için provizyon verilmesi, meslektaşlarımızın bugünlerde de çalışmaya zorlamasına neden olmaktaydı. 2011 yılından bu yana devam eden uygulama, çalışma ortamına ilişkin birçok sorunu beraberinde getirmektedir.
 
TTB ve Ankara Tabip Odası, konuyla ilgili olarak 8 Şubat ve 17 Şubat tarihlerinde SGK yetkilileri ile görüşme yapmışlardır. Ayrıca, aynı konuda, İzmir Tabip Odası ve birçok Tabip Odası tarafından resmi tatillerde ve Pazar günlerinde provizyon verilmesi uygulamasının kaldırılması için SGK’na başvuru yapılmıştır.
 
SGK tarafından 21 Mart 2014 tarihinde yayınlanan duyuruda, resmi tatil günlerinde (23 Nisan, 19 Mayıs, Kurban Bayramı ve Pazar günleri gibi) tüm branşlardan provizyon verilmesi uygulamasının kaldırılması talebinin uygun bulunduğu, bu nedenle, MEDULA-hastane sistemi üzerinden özel sağlık hizmet sunucuları için 01/04/2014 tarihi itibari ile resmi tatil günlerinde, 4400 branş kodlu acil branş, hemodiyaliz ve onkolojik tedavi dışında provizyon (ilk takip numarası) verilmeyeceği açıklanmıştır.
 
SGK duyurusu için tıklayınız
 
Konuyla ilgili TTB’nin açıklaması için tıklayınız
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 5170 kez okunmuştur.