Ödemiş Devlet Hastanesinde Meslektaşımıza Saldırı

19.03.2014
 
Ödemiş Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli acil tıp uzmanı meslektaşımız Dr.Serkan Barbaros, 16 Mart 2014 tarihinde, geceleyin hasta yakınının saldırısına uğramış ve ciddi şekilde darp edilmiştir.
 
Olay sonrasında Oda yöneticimiz Dr. Mete Güzelant, Hekime Şiddet Çalışma Grubu Koordinatörümüz Dr. Turgut Tubay ve Oda’mız Hukuk Bürosundan Av. Abdullah Hızal meslektaşımızla iletişim kurarak Oda’mızın desteğini paylaşmıştır.
 
18 Mart 2014 tarihinde, hastanede görevli meslektaşlarımızın katılımı ile geniş katılımlı bir toplantı yapılarak şiddet eylemine karşı nasıl bir tutum alınacağı paylaşılmıştır. Toplantıya, Oda’mız Genel Sekreteri Dr. Mete Güzelant ve Oda’mız Hukuk Bürosundan Av. Mithat KARA katılmıştır.
 
Toplantıda, meslektaşımıza yönelik saldırının kabul edilemez olduğu, hastanede görevli sağlık çalışanlarının ortak bir tepki göstermesi gerektiği yönünde karar alınmıştır. Bu çerçevede, 19 Mart 2014 tarihinde, sabah başlamak üzere acil dışında öğleye kadar hizmet sunulmaması; hastalarla iş bırakma gerekçelerinin paylaşılması; Oda’mızca hazırlanan broşürün hastalara dağıtılması; saat 12.30’da geniş katılımlı basın açıklaması yapılması ve saat 13.00’den sonra hizmet sunulmaya başlanması kararı alınmıştır.
 
19 Mart 2014 tarihinde, sabah başlamak üzere saat 13.00’e kadar aciller dışında hizmet sunulmamıştır. Hastane çalışanlarının çok geniş katılımla iş bırakma eylemine katıldığı gözlemlenmiştir.
 
Saat 12.30’da, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının desteği ile çok geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılmıştır. Basın açıklamasına, Oda’mız yönetim kurulu üyesi Dr.Ayşenur Oktay, Hekime Şiddet Çalışma Grubu Koordinatörümüz Dr. Turgut Tubay ve Genel Sağlık İş Sendikası adına Dr.Ali Gül katılmıştır.  Hastanede görevli hekimler adına açıklama Dr.İsmet Emeklioğlu tarafından yapılmıştır. Ayrıca, saldırıya uğrayan meslektaşımız Dr.Serkan Barbaros da kısa bir konuşma yapmıştır.
 
Açıklamanın ardından Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr.Ziya Yurdakonar ziyaret edilmiştir.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
 
 
 
 
Bu haber 2807 kez okunmuştur.